info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Deniz Seki Erken Tahliyenin Dışında Kaldı

Uzun süredir cevaevinde bulunan şarkıcı Deniz Seki`nin avukatı 38 bin kişinin cezaevlerinden çıkmasını sağlayacak düzenlemeden Seki`nin faydalanamayacağını açıkladı.

671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yer aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da düzenlemenin detaylarını paylaştı. Bozdağ, düzenlemenin 38 bin kişiyi kapsayacağını aktardı. Söz konusu düzenleme sonrası durumu en çok merak edilen isimlerden biri de 46 yaşındaki sanatçı Deniz Seki oldu.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLADI

Deniz Seki ile ilgili durumu avukatı Naim Karakaya açıkladı. Karakaya sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "*671 sayılı KHK ile şartlı salıvermeden önceki denetimli serbestlik 1 yıldan 2 yıla çıktı. Şartlı salıvermedeki oran da üçte ikiden yarıya indi(1)*KHK, hükümlüler arasında eşitlik ilkesine aykırı gayri adil bir ayırım yaptı. Deniz Seki bu KHK dan istifade edemiyor. Bakan Bozdağ, düzenlemenin kapsam dışında kalan maddeleri de sıraladı. Bakan Bozdağ'ın açıklamasına göre 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti' yapan kişiler de kapsam dışında bırakıldı"

"TOPLUMSAL HELALLEŞME OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ"

Bu durum üzerine Deniz Seki cephesinden de açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi: "671 sayılı KHK ile çıkarılan denetimli serbestlik ve şartlı salıverme hükümleri yönünden hükümlüler arasında yaptığı ayırım gayri adildir. Bu tür uygulamalar bir toplumsal helalleşme olarak değerlendirilmeli ve ayırımın daha adil şekilde yapılması beklentisini karşılamalı idi.