info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Yargıtay Deniz Seki nin hapis cezasını bozdu

Yargıtay 10. Ceza Dairesi, ünlü şarkıcı Deniz Seki ye uyuşturucu ticareti yapmak suçundan verilen 6 yıl 3 ay hapis cezasını bozdu. Daire, Seki nin suçunun uyuşturucu ticareti yapmak değil uyuşturucu ticaretine yardım etmek fiilini oluşturduğuna hükmederek cezada indirim yapılmamasını bozma nedeni saydı.

Özel Yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, şarkıcı Deniz Seki'ye ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesine ilişkin kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 10. Ceza Dairesi'ne geldi.
 
Daire, Seki'nin hapis cezasını bozdu.
 
Oy çokluğuyla alınan kararda, Seki'nin telefon konuşmalarında ve mesajlarında adları geçen arkadaşlarının, satıcı kişilerden uyuşturucu madde almalarına aracı olduğunun ileri sürüldüğü ancak alım satımına aracılık ettiği iddia edilen bu maddelerin ele geçirilememesi nedeniyle uyuşturucu veya uyarıcı madde olarak kabul edilemeyeceği belirtildi.
 
 
Kararda, Seki'nin sabit olan fiilinin, diğer sanıklar Sinan Yüksel ve Erdal Saka arasında irtibat sağlayarak, Yüksel'de ele geçirilen kokainin Yüksel tarafından Saka'dan satın alınmasına yardım etmekten ibaret olduğu vurgulandı.
 
Seki'nin suçunun, uyuşturucu ticareti yapmak değil uyuşturucu ticaretine yardım etmek olduğunun dikkate alınmaması ve TCK'nın 39. maddesi uyarınca cezasından indirim yapılmaması bozma gerekçesi sayıldı.
 
Daire üyeleri Hakkı Torlak ve Mehmet Özkan bozma kararına karşı oy kullandı.
 
Torlak ve Özkan, karşı oy yazısında, Seki'nin satın aldığı uyuşturucu miktarı ve alım ücreti olarak ödediği paralar dikkate alındığında, uyuşturucu miktarının bir kişinin bireysel ihtiyacının çok üzerinde olduğu ifade edildi.
 
Seki'nin satıcılarla yoğun şekilde iletişim halinde olduğu anlatılan karşı yazıda, "Satılan kokain bedelinin sanık dışında başka bir kişiden alınacağı veya üçüncü bir kişinin borcu olduğuna ilişkin hiçbir yerde konuşma, görüşme veya beyan yoktur. O halde sanık, uyuşturucu maddeleri satın alan, dağıtan, parayı tahsil eden ve satıcılara ödemeyi yapan konumundadır" ifadesine yer verildi.
 
Yargıtay'ın bu kararından sonra dosya yeniden yerel mahkemeye gidecek. Mahkeme Yargıtay'ın bozma gerekçeleri doğrultusunda davayı yeniden görecek.
 
Davanın soruşturma aşamasında 24 Şubat 2009'da tutuklanan Deniz Seki, 2 Ekim 2009'da yapılan ilk duruşmada tahliye edilmişti.