info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

12 Ay Askerlik Bayramdan Sonra

Başbakan Erdoğan, askerlikte uzun dönemi 12 aya düşüren düzenlemenin bayramdan sonra çıkacağını söyleyerek ‘Yedek subaylığın kaldırılması söz konusu değil’ dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kısa dönem askerliğin 6, uzun dönemin ise 12 ay olacağını söyledi. Düzenlemenin bayramdan sonra çıkacağını belirten Erdoğan, “Yedek subaylığın kaldırılması diye bir şey söz konusu değil. Yedek subaylık yine aynı şekilde devam edecek” dedi.
 
Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Hindistan Cumhurbaşkanı Pranab Mukherjee ile görüşmesinin ardından, otelden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, askerlik süresinin kısaltılmasına ilişkin düzenlemeye dair soru üzerine “Bu artık bayramdan sonra” dedi. Askerlik süreleriyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay’ın çalışma yaptığını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
 
‘Niyet gözaltısını duymadım’
“Burada hemen anında bir karar almak şu bakımdan kolay değil, mevcut, elimizdeki asker potansiyelini, tabii gelenlerle bunların dengelemesi yapılacak. İhtiyaçlar, hepsi, bunların değerlendirmesini yaptıktan sonra kararı inşallah alacağız. Bununla ilgili Bakanlar Kurulu kararı yeterlidir. Ona göre hemen adımı atarız.” 
“Kısa dönem askerlik 6 ay olarak kalacak mı” sorusuna da Erdoğan, “O 6 ay, diğeri de 12 ay. Şu anda bizim mutabık kaldığımız budur. Yedek subaylığın kaldırılması diye bir şey söz konusu değil. Yedek subaylık yine aynı şekilde devam edecek” yanıtını verdi. “Paketteki düzenlemelerden bayram öncesine yetişecek olanlar var mı?” sorusu üzerine de Erdoğan, idari düzenlemelerin Kurban Bayramı öncesine yetiştirilmeye çalışıldığını bildirdi.
“Adalet ve İçişleri bakanlıklarınca yapılacak yeni bir düzenlemeyle polise ‘niyet gözaltısı’ yetkisi verileceği konuşuluyor. Bu konuda çalışma var mı” sorusuna Erdoğan, “Duymaz uydurur kabilinden yazılı ve görsel medya bu tür şeyleri yapıyor. Şu anda benim önüme gelmiş ne bir dosya ne bir teklif var, duymadım şimdi sizden duyuyorum” yanıtını verdi.
 
‘Çok çirkin buluyorum’
Başbakan Erdoğan, “ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, kimyasal silahlarının imhası konusunda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın anlaşmaya uyduğu için övgüyü hak ettiğini söyledi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusunu, “110 bin kişiyi öldüren insanın davranışlarını nasıl övgüyle karşılayacağız?” dedi.