info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Abu Dabi Otomobil Fuarı Kapılarını Açtı

Abu Dabi Otomobil Fuarı’nı ziyaret edenler, özellikle gözlerini bir otomobilden alamıyor.

Abu Dabi Otomobil Fuarı'nı ziyaret edenler, özellikle gözlerini bir otomobilden alamıyor.Abu Dabi merkezli otomobil üreticisi "Devel" tarafından geliştirilen otomobil,
 
5000 BEYGİR GÜCÜNDE
 
ABD yapımı savaş uçağı F-15'ten yola çıkılarak tasarlandı. 5000 beygir gücündeki otomobil saatte 560 kilometre hızla yol alacak. Otomobilin satış fiyatı da, 1.1 milyon Euro olacak.
 
LÜKS OTOMOBİL MERKEZİ
 
Abu Dabi'de İngilizce yayın yapan "The National" gazetesine konuşan "Devel" şirketi başkan yardımcısı Şeyh Raşid El Attar, Dubai'yi lüks otomobil üretim merkezi yapacaklarını söyledi."Devel Sixteen" ismini verdikleri otomobilin tasarım aşamalarını anlatan Şehy Attar, "1000 beygir gücünde bir otomobil yapmak için yola çıktık. Ancak Bugatti Veyron'un bu özellikte bir otomobil olduğunu fark edince, fikrimizi değiştirdik ve 5000 beygir gücünde bir otomobil üretmeye karar verdik" dedi.
 
ABD SAVAŞ UÇAĞI F-15'TEN YOLA ÇIKILDI
 
"Devel Sixteen" otomobilinin motorunu ABD'li bir şirketin geliştirdiğini belirten Şeyh Attar, otomobilde 7.2 litrelik V16 motor kullanılacağını belirtti. ABD savaş uçağı F-15'ten yola çıkarak "Devel Sixteen"i tasarladıklarını belirten Şeyh Raşid El Attar, otomobilin saatte 560 kilometre hız yapacağını ve satış fiyatının 1.1 milyon Euro olacağını söyledi.