info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Akaryakıtta Hangi Firma Ne Kadar İndirim Yaptı

EPDK nın uyarısı sonrası dağıtım şirketleri akaryakıt fiyatlarını belirledi. Motorinde Aytemiz 6, Total, PO ve Opet 4 er kuruşluk indirime gitti.

Akaryakıt dağıtım şirketleri, EPDK'nın fiyat indirimi için tanıdığı sürenin dolması üzerine motorin ve benzinde 2 ile 6 kuruş arası indirim yaptı. Motorinde Aytemiz 6, Total, PO ve Opet 4'er kuruşluk indirime gitti. İndirimin düşük kalması yüksek vergilere bağlandı.
 
EPDK'NIN VERDİĞİ SÜRE DOLDU
 
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) akaryakıt dağıtım şirketlerine 'benzin, motorin ve Lpg fiyatlarını en yakın erişilebilir uluslararası piyasa fiyatlarına' uyumlu hale getirmeleri için verdiği süre dün doldu. Şirketler, sürenin dolmasıyla birlikte EPDK'ya yeni fiyatlarını bildirdiler.
 
YENİ FİYAT TARİFESİ
 
Yeni fiyatlara göre motorinde Total 4 kuruş, BP 2 kuruş, Shell 3 kuruş, Petrol Ofisi 4 kuruş, Aytemiz 6 kuruş ve Opet 4 kuruş indirime gitti. Benzinde ise BP 2 kuruş, Opet ve Petrol Ofisi 4 kuruş, Shell 3 kuruşluk indirim yaptı. Lpg'de (otogaz) ise şirketler, Tüpraş'ın son yaptığı 9 kuruşluk zammı pompa fiyatlarına yansıtmama kararı aldılar.
 
Bazı akaryakıt şirketleri, sürenin dolmasına saatler kala motorin ve benzin fiyatlarında indirim yaptı. İndirim, çarşamba gününden geçerli olmak üzere pompaya yansıdı.