info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Asrın Projesinde Bilet Fiyatı Belli Oldu

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray’ın bilet fiyatıyla ilgili "Zannediyorum 1,95 civarında olacak." dedi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray'da uygulanacak bilet fiyatlarının şehir içi ulaşım fiyatları düzeyinde,1,95 lira civarında olacağını bildirdi. İstanbulkart'ın Marmaray'da da geçerli olacağını söyledi.
 
Yıldırım, açılışın 29 Ekim'de gerçekleştirileceğini, bu konuda herhangi bir gecikme veya aksama öngörmediklerini bildirdi.
 
"1,5 ASIRLIK RÜYA"
 
Projeye ilişkin şu an ufak tefek rütuşların yapıldığını ve bir sorun olmadığını belirten Yıldırım, açılışa Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve konuk ülkelerin başkanları ve başbakanlarının da davet edildiğini ifade etti. Yıldırım, "Türkiye, büyük heyecanı, iki bayramı bir arada yaşayacak. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıl dönümünü ve İstanbul'un en önemli raylı sistem projesini, 1,5 asırlık rüyayı da gerçeğe dönüştürmüş olacağız 29 Ekim'de" diye konuştu.
 
MARMARAY'IN BİLET FİYATI
 
Marmaray'daki bilet fiyatlarının ne olacağına ilişkin açıklamalarda da bulunan Yıldırım, İstanbul'daki metrolarda, raylı sistemlerde uygulanan bilet fiyatlarının aynısı olacağını ifade etti.
 
"TEK BİLETLE HEM MARMARAY, HEM METRO, HEM OTOBÜS"
 
Bugünlerde UKOME'nin bunun kararını alacağını aktaran Yıldırım, "Zannediyorum 1,95 civarında olacak. Şunu da söyleyim, bu hattı Tcdd işletecek, ama bunun entegrasyonunu İstanbul Ulaşım ile birlikte yapacağız. UKOME kararıyla, İstanbullular tek biletle hem Marmaray'ı hem metroları hem de otobüsleri kullanabilecek" bilgisini verdi.