info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

AVM’lere Corona Ayarı

AVM’lerde alışveriş hızlanacak. 500 kişilik AVM’lere 50’şer kişilik gruplar halinde sırayla girilip, belirli bir süre içinde çıkılacak. AVM’de keyifli vakti geçirmek artık çok zor olacak.

Corana virüsü salgınının yayılmaması için uzun süredir kapalı kalan alışveriş merkezlerinin (AVM) kontrollü bir şekilde yeniden açılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği, yeni dönemde güvenlikle birlikte sağlığı koruyacak önlemlerin öne çıkacağı bildirildi. Yeni dönemde AVM girişlerinde X-Ray cihazlarının yerini belirli bir mesafeden ateş ölçen cihazlar alacak. AVM güvenlik sistemi, bina içerisinde sürekli sosyal mesafe ölçümleri yapacak. AVM içinde mesafe şartı uygulanacak.

AVM'lerde yeni döneme uygun güvenlik cihazlarının denemelerinin yapıldığını, önümüzdeki hafta İstanbul'da bazı AVM'lerin test amaçlı açılışlarını yapmayı planlanıyor. Bilim Kurulu'nun güvenlik görevlilerine yönelik tavsiye niteliğinde hazırladığı rehberle uyum için çalışılıyor.

Önlemlerin daha AVM'ye girmeden başlayacağını, ısı ölçer kameralarla müşterilerin vücut ısılarının ölçülecek. Isı ölçen cihazlar tıpkı fotoğraf çeker gibi belirli bir mesafede durup kameraya bakan müşterilerin ısısını ölçüp yan taraftaki güvenliğe bildirecek. Sağlık sorunu görünmüyorsa ve maske takılmışsa içeri girişe izin verilecek. Girişlerdeki kapı dedektörlerinin hassasiyetini artırıp el dedektörlerinin kullanımı azaltılacak. 500 kişilik AVM'ye 50 kişi alınabilinecek.

AVM'lerdeki işletmelere belirli sayıda müşterinin alınması ve kasa önlerinin genişletilmesinin planlanıyor. Yüzde 10 gibi bir kuralın uygulanmasına karar verilmesi halinde 500 kişilik bir AVM'ye aynı anda en fazla 50 müşterinin alınacağını belirtildi.

AVM'lerdeki genel alanlarda video analizleri hem müşteri sayısını hem de sosyal mesafeyi ölçülecek. AVM'lerde artık serbest geziler olmayabilir. Müşteri belirli bir süre içinde AVM'den çıkacak ve yeni müşteriler giriş yapabilecek.