info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başbakandan Tekirdağ’da Çiftçiye Müjde

Mazot ve Gübre Desteği Arttırılacak

Hakaretin yanında durdu
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP’nin Türkiye’deki her darbenin yanında ya da arkasında olduğunu öne sürerek “Cumhuriyetçiliği cumhurla ilgili değildir, belki bir gazeteyle, Cumhuriyet Gazetesi ile ilgili olabilir” dedi. Davutoğlu “Dikkat edin, o gazete Peygamber efendimize hakaret ima eden karikatürleri bastığında yanında Kılıçdaroğlu vardı. Cumhur yoktu. Ama Kılıçdaroğlu, o hakaretlerin yanında, arkasında durdu” diye konuştu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ak Parti il kongresine katılmak üzere dün Tekirdağ’a geldi. “CHP’nin kalesi” olarak bilinen kentte Ak Parti’nin “zayıf olduğu şehirler ve kıyı efsanesini” yıkacaklarını dile getiren Davutoğlu, Ak Parti’nin demokrasi, ekonomi felsefesini, hizmet anlayışını en iyi
 
Tekirdağlılarının anlayacağını ifade etti. Konuşmasında, Türkiye’nin Avrupa tarihinin bir parçası olduğunu ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:
* AVRUPA İLE BÜTÜNLEŞECEĞİZ: Son 12 yıl içinde bütün yasaklara karşı tam bir seferberlikle demokrasiyi inşa, ihya ettik ve demokrasinin vazgeçilmez bir temel değer olarak benimsenmesini sağladık. Avrupa yolunda attığımız adımları en iyi Tekirdağlılar bilir. Türkiye, Avrupa tarihinin bir parçasıdır ve Avrupa geleceğinin de bir parçası olacaktır. Hem değerlerimizi koruyacağız, hem de Avrupa ile bütünleşmenin kararlı yürüyüşlerini sürdüreceğiz.
 
* YÜREKTEN CUMHURİYETÇİYİZ: Trakya, her zaman demokrasinin kalesi oldu. Demokrat bir zihniyete sahip oldu. Trakya hiçbir zaman CHP’nin tek parti zihniyetine tabi olmadı. Darbe değil, özgürlüklerin yanında oldu. İşte şimdi de özgürlüklerin teminatı Ak Parti’dir. Biz cumhuriyetçiyiz. CHP gibi sadece adında cumhuriyet olan bir parti değiliz. Gönülden, yürekten cumhuriyetçiyiz.  Kılıçdaroğlu, bütçe konuşmasında Mısır’daki darbecilere sahip çıkınca ona “Sahip çıkıyorsunuz. Çünkü siz de darbecisiniz” demiştim. Türkiye’deki her darbede ya yanında ya arkasında ya önünde CHP oldu. Şimdi samimi CHP’lilere, seçmenlerine sesleniyorum. Son olarak 17-25 Aralık ile 19 Ocak Adana MİT TIR’larına yapılan baskınla, 27 Mart’ta benim odamı dinleme ihanetine düşen çeteyle, Kılıçdaroğlu’nun yan yana durmasını içinize sindiriyor musunuz? Herkes sınavda, kimse demokrasi ve millete hesap verme sınavından kaçamaz. Bir hanımefendi CHP milletvekili, Kılıçdaroğlu’na ‘paralel çeteyle’ işbirliğine ilişkin 12 soru yönetti. Daha Kılıçdaroğlu’ndan cevap yok. Kapalı kapılar ardından Türk demokrasisine karşı bu paralel çeteyle ne planladınız, çıkın ve açıklayın.
 
* CUMHURLA İLGİLİ DEĞİL: Cumhuriyet Halk Partisi’nin Cumhuriyetçiliği, cumhurla ilgili değildir. Belki bir gazeteyle; Cumhuriyet gazetesi ile ilgili olabilir. Ama cumhurla ilgili değildir. Dikkat edin, o gazete Peygamber efendimize hakaret ima eden karikatürleri bastığında yanında Kılıçdaroğlu vardı. Cumhur yoktu. Ama Kılıçdaroğlu, o hakaretlerin yanında, arkasında durdu. İşte biz buradan sesleniyoruz. Her türlü basın özgürlüğü ülkemizde teminat altındadır. Ama milletin değerlerine, hele 1.5 milyar Müslümanın âlemlere rahmet olarak gördüğü Hazreti Peygambere hakaret edilmesine izin vermedik, vermeyeceğiz. n TEKİRDAĞ DHA
 
Çiftçiye müjde
 
Konuşmasında çiftçilere de müjde veren Davutoğlu şunları açıkladı: “Soya, kanola ve aspirde sözleşmeli üretime yönelik 2014’te  başlattığımız dönüm başına 10 Türk Lirası ilave desteğini bu sene 15 Türk Lirası’na yükseltiyoruz inşallah. Ayrıca ayçiçeğini de bu kapsama alacağız. Bu sene mazot desteğini yüzde 5, gübre desteğini yüzde 10 artırıyoruz.”  
 
Başbakan Davutoğlu, pirinçteki KDV oranının önümüzdeki Bakanlar Kurulu’nda ele alınarak yüzde 8’den yüzde 1’e indirileceğini söyledi.