info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2073
Dolar Satış
:
32.2653
Euro Alış
:
34.6708
Euro Satış
:
34.7333
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dolar 1,89 dan Döndü

Dış ticaret açığının beklentilerin üzerinde gelmesiyle yükselen dolar ve faiz, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı nın açıklamalarıyla geriledi.

Piyasalarda bugün baş döndüren hareket yaşandı.
 
Sabah saatlerinde dış ticaret açığının beklentilerin üzerinde (10,3 milyar dolar) açıklanmasıyla yükselen faiz ve dolar, Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın öğleden sonra gelen açıklamalarıyla geriledi.
 
'GEREKİRSE TANSİYONU DÜŞÜRMEK İÇİN TEDBİR ALIRIZ'
İstanbul Uluslararası Finans Kongresi'nde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, "İki gündür likidite politikasında daha sıkı duruşa geçtik. Herhangi bir tedbir almak gerekirse dövizdeki tansiyonu düşürmek üzere önümüzdeki hafta tedbir alabiliriz" dedi.
 
Merkez Bankası Başkanı, "Döviz açısından referans değerin oldukça altındayız" şeklinde konuştu.
 
Dış ticaret açığı beklentinin üstünde
Başçı, ilk başvurulacak aracın kısa süreli ek parasal sıkılaştırma olacağını belirtti. MB Başkanı rezerv opsiyon mekanizmasının ise otomatik dengeleyici bir araç olduğunu söyledi ve bu mekanizmada sık değişiklik gerekmediğini ekledi.
 
DOLAR 1,89 ÜZERİNİ TEST ETTİ
Dış ticaret verilerinin ardından 1,8956'ya kadar tırmanan dolar, Başçı'nın konuşmasının hemen ardından 1,88'in altına geriledi.
 
ABD Doları, saat 14.43 itibariyle tekrar 1,88 seviyesinin üzerinde seyretti.
 
FAİZ YÜZDE 6'NIN ÜZERİNE ÇIKTIKTAN SONRA GERİLEDİ
Sabah gelen verilerle 1,5 ay aradan sonra ilk kez yüzde 6'nın üzerine tırmanan faiz de, Başçı'nın açıklamasının ardından tekrar yüzde 6'nın altına çekildi.