info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dolar Güne Nasıl Başladı (27 Temmuz 2018)

Rahip Andrew Brunson’ın cezasının ev hapsine dönmesinin ardından ABD`den gelen yaptırım açıklamaları ve Türkiye`nin yanıtları ile dün yeniden yükselişe geçen Dolar/TL, bu sabah 4,87 seviyesinde güne başladı. Piyasa bugün ABD büyümesini de izleyecek.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye'ye ağır yaptırımların uygulanacağını söylerken, ardından da ABD Başkan Trump konuyla ilgili benzer mesaj verdi. . Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Kimse Türkiye'ye ne yapacağını dikte edemez. Hukuk kuralları herkes için geçerlidir” dedi.

ABD’de bugün büyüme rakamları takip edilecek (15.30). Trump, ABD başkanlarının ekonomik veriler için açıklanmadan önce tahmin, yorumda bulunmama geleneğini yıktı ve “Birileri bugün yüzde 5,3 büyüme öngörüyor. Bunun olacağını düşünmüyorum” açıklamasında bulundu. Reuters’a konuşan, bir bankanın döviz masası işlemcisi, “Piyasalarda ABD’li rahibin ev hapsine alınması ilk etapta ilişkiler açısından olumlu yansır diye düşünülmüştü.

Ancak ABD’den dün gelen tepkilerle anlaşıldı ki ABD ev hapsini yeterli görmüyor. ABD ile Türkiye arasında dün yaşanan gerilimin ne kadar devam edeceği bilinmez ancak bu süreçte yumuşama olmaması halinde TL ve TL cinsi yatırım araçlarında gerilimin arttığı, belli dönemlerde baskının devam ettiğini görebiliriz. Bu zaten kırılgan olan TL’de riskleri oldukça yukarı taşıyabilecek bir gelişme” dedi.