info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dolarda Son Durum

Piyasalar ABD seçimlerinin sonuçlarını beklerken yurt içinde açıklanacak önemli bir veri bulunmuyor. Dolar/TL 8,40-8,50 bandındaki seyrini sürdürüyor.

Dolar/TL ABD’de ilk anda sonuçları net olarak kestirilemeyen seçimlere yönelik fiyatlamalarla her iki yönlü dalgalandıktan sonra dolarda küresel zayıf seyirle birlikte tarihi zirvelerinden düşüşe geçti.

Dolar/TL bu hafta büyük oranda ABD seçimi kaynaklı olmak üzere 8.40-8.54 arasında aşağı ve yukarı yönlü sert dalgalandı. Dalgalanmaların ardından ise yön belirleyici unsur, küresel piyasalarda doların değer kaybı oldu.

ABD’de sandıklardan Joe Biden’ın ismi çıkmaya devam ettikçe başkanlık şansı giderek azalan Başkan Donald Trump seçimlerin “çalındığını” iddia etti. Eski başkan yardımcısı ve Demokrat Parti başkan adayı Joe Biden Nevada ve Arizona’daki liderliğini korumayı başarırsa başkan olacak. Pennsylvania ve Georgia’da ise fark son derece azalmış durumda.

ABD seçimleri analistlere göre Türkiye açısından diğer ülkelere göre daha fazla risk oluşturma ihtimali de barındırıyor.

TL’YE YÖNELİM YOK

Reuters’ta yer alan habere göre; TCMB’nin likidite adımlarıyla birlikte ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti dün 8 baz puan artışla %14.07 seviyesine yükseldi. Temmuz ortasından beri 650 baz puan civarında sıkılaştırmaya gidildi ve fonlama maliyeti Aralık 2019’dan beri en yüksek orana çıktı.

Buna karşın hem lokal, hem de yabancı yatırımcıların TL ve TL cinsi varlıklara herhangi bir belirgin yönelimi görülmüyor.