info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Finansbank Sermaye Artırımına Gidiyor

Finansbank, sermayesini ikincil halka arz ile yüzde 25 artıracağını açıkladı. Bu şekilde bankanın Yunan ortağı National Bank of Greece ’in (NBG) finansmanının desteklenmesi amaçlanıyor.

NBG, diğer Avrupa bankaları ile beraber kendisini Pazar günü açıklanacak olan stres testi sonuçlarına hazırlıyor.
 
Avrupa Bankacılık Otoritesi tarafından yürütülen ve bankaların çeşitli ekonomik gerileme dönemlerini nasıl atlatacağını ölçmeyi amaçlayan testler, 123 bankada 2013 sonu itibariyle yer alan hesaplar ile 30 Eylül’e kadar gerçekleştirilen sermaye artışları baz alınarak yapılıyor.
 
Finansbank’tan yapılan açıklamada sermayenin 2.8 milyar liradan 3.55 milyar liraya yükseltileceği belirtildi. Finansbank hisseleri açıklamanın ardından yüzde 5,3’lük artışla 3.16 liraya yükseldi.
 
Halka arz sürecini ise Finansinvest’in yürüteceği açıklandı.
 
NBG’nin Atina’da yaptığı açıklamada ise Avrupa Komisyonu tarafından da onaylanan yeniden yapılanma planı kapsamında Finansbank’taki hisselerin oranının 2015 sonu itibariyle yüzde 60’a düşürüleceği belirtildi.
 
NBG’nin Finansbank’taki hisseleri 26 Eylül’de yüzde 99,81’e yükselmişti. Hisselerin geri kalanı ise halka açık.
 
Finansbank, önemli bir varlık olarak NBG’nin Euro Bölgesi krizini atlatmasına yardımcı olmuştu. Finansbank ayrıca yılın ilk yarısında NBG’nin gelirinin yaklaşık yüzde 40’ını oluşturmuştu.
Kaynak : The Wall Street Journal