info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Gram Altın Fiyatı 415 Lira Seviyesinde

Dünkü seansı yukarı yönde kapatarak toparlanma çabası içerisindeki hareketine devam eden altın fiyatlarının yükselmesinin ana nedeni olarak doları fiyatlarında yaşanan artış olarak gösteriliyor.

Serbest piyasada 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 415,70 lira oldu.

Çeyrek altın: 694 Lira

Yarım altın: bin 348 Lira

Gram altın: 415 Lira

Cumhuriyet altını: 2 bin 759 Lira

 Altın fiyatlarının 2021 yılındaki seyrini değerlendiren uzmanlar, altın fiyatlarının düşüşünün en belirgin sebeplerinden birinin doların düşmesi olduğuna ve altın fiyatlarının tekrar yükselme grafiğine girdiğine dikkat çekti.

Türkiyenin altın stoku yapan ülkeler arasında ilk 10da yer aldığını belirten uzmanlar, Koronavirüsün hayatımıza girmesiyle birlikte küresel çapta yaşanan ekonomik kriz insanların gelecekle ilgili endişe yaşamalarına neden oldu. Ülkelerin de içine girdiği ekonomik sıkıntılar nedeniyle dolar, euro gibi dövizlere olan güven azaldı. Her zaman güvenli liman olarak kabul edilen altına talep arttı. Bireysel olarak altına yatırım yapanların yanında ülkelerin de altına yatırım yapmaları gerekiyor. Türkiye Cumhuriyetinin en çok altın yatırımı yapan ülkeler arasında ilk 10da yer aldığını biliyoruz. Küresel çapta altın talebi koronavirüsle birlikte 55 milyar dolarlık büyüklüğe erişti. Bu rakamlar 2013 yılından bu yana en yüksek seviyeler dedi.

Altın her zaman kazandıran yatırım araçlarından olsa da kuyumculuk sektörü aşırı yükselmeleri istemez, altının normal seviyelerde kalması satışlarıı arttırır. Son günlerdeki altın fiyatlarında durağanlık normal, altın uzun vadede kazandırmaya devam edecek. Bu dönem altında fiyatlarında yaşanan düşüş yatırımcılar için alım fırsatı doğuruyor.

Uzmanlar düşük fiyatlardan altın almanın özellikle uzun vadede getirisi daha fazla olacaktır. Yastık altı olarak tabir ettiğimiz evdeki altınlar bu dönemde satılmamalı, acil değilse altınlarınızı elden çıkarmayın dedi.

Yaklaşan normalleşme adımları kapsamında düğün salonlarının da açılması ihtimalinin altın fiyatlarını etkileyecek bir neden olacağının altını çizen uzmanlar, yaz ayı ve düğün sezonun başlamasıyla altında önemli yükselme ivmesi bekleniyor. Bu durumda altına talebin artması sonucunda fiyatlar artabilir dedi.