info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İçki Devinden Şaşırtan Çıkış!

Efe Rakı: Alkolün kullanımını yasaklamaya yönelik olduğu görüşünü paylaşmıyoruz.

Efe Alkollü İçecekler CEO'su Egemen Demirtaş, alkollü içkiler konusunda hazırlanan yasanın reklam ve tanıtım faaliyetlerini önemli ölçüde olumsuz etkileyecek nitelikle olmadığını gördüklerini belirterek, "Düzenlemelerin, alkolün kullanımını yasaklamaya yönelik olduğu görüşünü paylaşmıyor, yatırımcılarımızın da böyle bir düşünceye kapılmasını istemiyoruz" dedi
 
Efe Alkollü İçecekler CEO'su Egemen Demirtaş, alkollü içkiler konusunda hazırlanan yasanın reklam ve tanıtım faaliyetlerini önemli ölçüde olumsuz etkileyecek nitelikle olmadığını gördüklerini belirterek, "Düzenlemelerin, alkolün kullanımını yasaklamaya yönelik olduğu görüşünü paylaşmıyor, yatırımcılarımızın da böyle bir düşünceye kapılmasını istemiyoruz" dedi.
 
Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, alkollü içkiler konusunda hazırlanan yasa teklifini, getirdiği yeni düzenlemeleri konusunda şirketin faaliyetleri açısından değerlendirme imkanı bulduklarını söyledi.
 
"AB'DE BENZER, HATTA DAHA SERT DÜZENLEMELER VAR"
 
Reklam ve tanıtıma ilişkin yeni düzenlemelerin, faaliyetlerini önemli ölçüde olumsuz etkileyecek nitelikte olmadığını gördüklerini açıklayan Egemen Demirtaş, "Yapılan düzenlemelerin alkolün kullanımını yasaklamaya yönelik olduğu görüşünü paylaşmıyor ve yatırımcılarımızın da böyle bir düşünceye kapılmasını istemiyoruz" dedi. Demirtaş, pek çok ülkede, özellikle AB'de benzer, hatta daha sert düzenlemelerin olduğunu ve ilgili sektörlerin faaliyetlerinin sağlıklı bir biçimde devam ettiğini gördüklerini vurguladı.
 
"AÇIKLAMALARI HAKSIZ VE YANLIŞ BULUYORUZ"
 
Şirket faaliyetlerini, yeni düzenlemelere uygun hale getirerek, çalışmalarına devam edeceklerini bildiren Demirtaş, şöyle devam etti:
 
"Özellikle Türkiye'de rakı piyasasında hakim durumda bulunan şirketin, kendilerine hükümet tarafından verilmiş olduğunu iddia ettikleri söz ve teminatların tutulmadığı yönündeki açıklamalarını haksız ve yanlış buluyoruz. Bu açıklamaların dünyada Türkiye alkollü içecekler sektörünün istikrarsız düzenlemelere maruz kaldığı algısını yaratmasından ve yatırım ortamını kötülemesinden endişe ediyor, haklı ve doğru bulmuyoruz. Faaliyetlerimizi yeni düzenlemelere uygun hale getirerek ve ülkemiz kurumlarına olan güvenimiz ile çalışmalarımıza devam edeceğimizi ifade ederiz."