info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Kârlılığı Artıran Sabancı 2. Başarılı İşkadını Oldu

FT’nin en başarılı 50 işkadını listesi bu yıl adeta tepetaklak oldu. Kraft CEO’su ile Güler Sabancı ilk ikide. 2010’un lideri Pepsi CEO’su iki basamak, 2’incisi ise üç basamak düştü

Ekonomi dünyasının etkili yayınlarından İngiliz Financial Times (FT) gazetesi ‘Zirvedeki en başarılı 50 işkadını’ listesini yayımladı. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, bu yılki listede bir basamak yükselerek 2’inci sıraya çıktı. Sabancı geçen yıl listenin 3’üncü sırasında yer almıştı.


Listenin birinciliğini (geçen yılın 4’üncüsü) Kraft’tan Irene Rosenfeld alırken, 2010’da listenin 2’nci sırasında yer alan Avon’dan Andrea Jung bu yıl 5’inci sıraya geriledi. FT’nin 2010 listesinin ilk sırasında bulunan Pepsi CEO’su Indra Nooyi ise bu yıl 3’üncü sıraya geriledi.
Gazetenin “Top 50” sıralaması, yöneticilerin performans ve devamlılığı esas alınarak uzman bir jüri tarafından belirleniyor. FT’nin listesinde seçimler, uluslararası iş dünyasının önde gelen temsilcilerinden oluşan bir jüri tarafından yapıldı. Adaylar performansları ve devamlılık kriterleri doğrultusunda değerlendirildi.
‘Her seviyede çalıştım’

Adaylar değerlendirilirken biyografileri, yönettikleri şirketlerin ciroları, çalışan sayısı, faaliyet gösterdiği sektörler, ülkeler ve rekabet alanları gibi faktörler de göz önüne alındı.

Gazete Güler Sabancı’nın sadece Sabancı Holding’in başkanı ve genel müdürü olmakla kalmadığını, aynı zamanda ülkenin kültürel yaşamında da etkin bir güç olduğunu kaydetti.

Gazete, pamuk ve tekstil dokuma ticareti olarak başlayan işin, şimdi finans hizmetleri, otomobil lastiği, çimento, enerji ve mağazacılık sektörlerini de kapsadığını ifade etti.

FT’nin konuyla ilgili çalışmasında Güler Sabancı’ya ilişkin şu bilgilere yer verildi: “Güler Sabancı, ülkenin politik ve sosyal hayatında bir güç. Sadece Türkiye’nin en büyük finansal ve sanayi şirketler grubundan biri olan Sabancı Topluluğu’nun ana şirketi Sabancı Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı değil, aynı zamanda ülkenin kültürel hayatında da önemli bir güç.”
Yazıda, Güler Sabancı’nın topluluktaki görevlerine de kendi diliyle yer verildi. “Organizasyonumuzun her seviyesinde çalıştım. Ama nerede olursam olayım, sanki tek şansım buymuş gibi çalıştım” diyen Sabancı, geçen yıl Financial Times’a, “Arkadaşlarım bana ’hız belirleyici’ derler. Bazen sabırsız olabiliyorum; ama iş dünyasında hızlı ve esnek olmak gerekir. Çünkü iş dünyasında belirli olan tek şey belirsizliktir” değerlendirmesinde bulunmuştu.