info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Koç, Dünyanın En Büyük Asfalt Tankerini İnşa Etti

Koç Grubu şirketi RMK Marine’nin inşa ettiği kargo tankeri, dünyanın en büyük asfalt tankeri unvanını aldı.

Koç Holding şirketi RMK Marine'in inşa ettiği 'tekne yapısından bağımsız kargo tanklarına sahip dünyada üretilen en büyük asfalt tankeri' ünvanını taşıyan iki tankerden ilki T. ESRA, denize indirildi. Tuzla'daki törene Koç Holding, RMK Marine ve Ditaş'ın üst düzey yöneticileri katıldı. Ditaş için üretilen tanker 18 bin metreküp petrol taşıyor.
 
"EN BÜYÜK ASFALT TANKERİ"
 
Ditaş için üretilen 19.000 DWT'luk iki asfalt tankerinden ilki T. ESRA, diğeri T. AYLİN adını taşıyor. Gemiler on iki tankta, 18.000 metreküp petrol ürünleri ve 250 OC sıcaklıkta asfalt yüklerini taşıyabiliyor. RMK Marine Genel Müdürü Can Öztürk, gemilerin, tekne yapısından bağımsız kargo tankları ile dünyada üretilmiş en büyük asfalt tankerleri olduğunu belirterek, bundan dolayı gurur duyduklarını söyledi.
 
KESİNTİSİZ 27 GÜN SEFERDE
 
TEK pervaneli sevk sistemine sahip asfalt ve petrol ürünleri tankeri olan gemi, servis hızında kesintisiz 27 gün sefer yapabilecek şekilde tasarlandı. Kargo tankları dahil bütün tekne yapısı sonlu elemanlar yöntemi (Fem) ile analiz edilerek ağırlığı, güvenliği konusunda optimizasyon yapıldı.