info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Koç Grubu Mareti Namete Sattı

Koç Grubu’ndan çok büyük satış

Koç Grubu bünyesinde bulunan Tat Gıda, 1984 yılında hayata geçirdiği Maret markasını ve markaya ait taşınmazları 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda'ya satıyor. Koç Grubu geçtiğimiz yıl da Harranova çiftliğini Namet'e satarak besicilikten çıkmıştı.
 
Tat Gıda Maret markası ile bu markaya ait Tuzla'daki arazi bina ve teçhizat ile üzerinde yer alan taşınmazların tamamının toplam 75 milyon dolar artı KDV bedel ile Namet Gıda'ya satılmasına karar verdi.
 
Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, yönetim kurulu tarafından ayrıca, satışın gerçekleştirilmesi amacıyla genel kurul ve Rekabet Kurulu onaylarının alınması koşullarını içerecek şekilde "varlık satış sözleşmesi" imzalanmasına, imza tarihinde alıcıdan 6 milyon dolar avans alınmasına karar verildiği ifade edildi.
 
KOÇ HARRANOVA’YI NAMET’E SATTI
 
Tat Gıda açıklamasına göre, bu çerçevede et ve et ürünleri işkolundaki faaliyetleri satış işlemlerinin tamamlanmasının ardından sonlandırılırken, elde edilecek nakit şirketin mali durumunun güçlendirilmesi amacıyla finansal borç kapatımında kullanılacak.