info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Lise Mezunlarına Talep Arttı Alanında Uzmanlaşana İş Var

İstihdam piyasası lise mezunlarının da yüzünü güldürecek. Manpower Türkiye Genel Müdürü Coş, sektöre yeni girecek perakende zincirlerinin lise mezunlarına fırsat doğuracağına dikkat çekerken Secretcv.com Genel Müdürü Tütüncü 12 bin firmanın 35 bin lise mezunu aradığını ifade etti

 

Üniversite mezunları bile iş bulmakta zorlanırken, insan kaynakları şirketlerinden lise mezunlarına iyi haber geldi. Sertifika programlarına katılan ve bir alanda uzmanlaşan yaklaşık 35 bin iş mezunun arandığını belirten Secretcv.com Genel Müdürü Okan Tütüncü, '35 bini aşkın lise mezununu istihdam etmek üzere 12 bine yakın ilan bulunuyor'dedi. Lise mezunu arayan sektörleri değerlendiren Tütüncü, 'Mağazacılık/perakendecilik, tekstil, sağlık, hizmet, inşaat, bilgi teknolojileri, turizm ve bankacılık sektörlerinin önde geldiğini görebiliyoruz' diye konuştu.
 
MESLEK LİSELİYE GÜN DOĞDU
 
Tütüncü, lise mezunu adayların kendilerini bir alanda uzmanlaştırıp, çeşitli sertifika programlarına katılarak hem kişisel anlamda hem de mesleki anlamda kendilerini geliştirip iş hayatında başarıya ulaşabileceklerine dikkat çekti. Secretcv.com'da aynı zamanda 4 bine yakın meslek lisesi mezununu istihdam etmek üzere bin 300'ü aşkın ilanın bulunduğuna dikkat çeken Tütüncü, 'Meslek lisesi mezunu aranan şehirlerin başında İstanbul geliyor. İstanbul'u sırasıyla İzmir, Kocaeli, Ankara, Antalya, Adana ve Tekirdağ izliyor' diye konuştu.
 
Yeni perakende zincirleri geliyor eleman alacaklar
 
TÜRKİYE'DEKİ istihdam piyasasının Temmuz - Eylül döneminde dünyanın en aktif piyasalarından biri olacağını söyleyen Ebru Coş, sözlerini şöyle sürdürdü: 'Potansiyel müşteri görüşmelerimizden biliyoruz ki önümüzdeki dönemde Türkiye'ye girmeye hazırlanan irili ufaklı pek çok yeni perakende markası var. Yeni açılacak mağazalar, eğer ki deneyim açısından bir engele takılmazlarsa lise mezunları için fırsat oluşturuyor.'
 
İSTİHDAM PİYASASI HAREKETLENİYOR

Manpower Türkiye Genel Müdürü Ebru Coş ise turizm ve otelcilik meslek lisesi mezunu olanlar ile alaydan yetişen ve deneyim kazanların turizm sektöründe pek çok iş fırsatı bulabileceğine dikkat çekti. Coş, 'Lise mezunlarına iş fırsatları en çok olduğu sektörleri mağazacılık, perakendecilik, organizasyon ve eğlence sektörü olarak sıralayabiliriz. Buna ek olarak çağrı merkezi hizmeti veren şirketlerde lise mezunlarına talep oluyor. Ofis içi fırsatlar olarak değerlendirirsek işverenlerin lise mezunlarına kapıları daha çok veri girişi, arşivleme, stok kontrol, lojistik, şoför ve santral operatörlüğü pozisyonları için açık diyebiliriz' diye konuştu.