info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Matbaa Müzesi’ni Rahmi Koç Açacak

Promat, Rahmi M. Koç Müzesi içinde bu yıl ilk bölümü faaliyete geçecek olan ‘Matbaa Müzesi’ni açacak.

Açılışı Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç tarafından bu akşam yapılacak olan müzenin Türkiye’nin ilk ve tek yaşayan Matbaa Müzesi olacağını söyleyen Promat Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ürkmezgil, “İlk aşamada tipo atölyesi devreye girecek. Müze içinde 1950’li yıllara ait baskı makineleri yer alacak” dedi.
Ürkmezgil ayrıca 2013 yılında Promat üniversite işbirliğiyle Türk Basım Sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek üzere uygulamalı matbaa yüksek okulu açmayı ve sektörün en önemli ihtiyacını da karşılamayı hedeflediklerini belirtti.

Ürkmezgil, teknolojinin gelişen trendlerine uyum sağlayan matbaaların önümüzdeki dönemde faaliyetlerini devam ettireceğini, Promat Matbaacılık’ın değişen teknoloji eğilimleri paralelinde kağıdın yerini alan alanlarda da yatırım yaparak yeni ve farklı faaliyet alanlarında da varolacağını açıkladı.

100 milyon TL ciro hedefi
20. kuruluş yıldönümünü kutlayan Promat’ın Türk cumhuriyetlerinden sonra, Ortadoğu ve Doğu Avrupa’ya yöneldiğini kaydeden Ürkmezgil, “2012 yılında ciromuzu 100 milyon TL’ye çıkarmayı ve yeni gireceğimiz ülkelerde ilk adımda 5 milyon euro yatırım yapmayı hedefliyoruz” dedi.
Ürkmezgil şu bilgileri verdi: “1996 yılında içinde bulunduğumuz sektördeki yüzde 5 olan pazar payımızı aradan geçen 15 yılda yüzde 17’ye çıkardık. 30 bin metrekare’de yılda ortalama 15 bin ton kağıt kullanıyoruz. Promat Matbacılık önümüzdeki dönemde Ortadoğu ile olan siyasi gelişmelerin de getirdiği bahar havası ile yatırımlarını çeşitlendirerek, Kuzey Irak, Suriye, Mısır ve Libya başta olmak üzere Ortadoğu Pazarı’nın oyuncuları arasında olmayı hedefliyor.”
Ahmet Ürkmezgil, Promat’ın kuruluşundan bugüne dek ekonomik krizlerden büyüyerek ve daha güçlü çıktığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “2007-2010 arasında, kriz öncesinde yapmış olduğumuz bina ve makina parkuru, bilgi işlem ve insan kaynağı yatırımlarımız sayesinde, krize hazır ve güçlü girdik. Promat 2007-2010 yılları arasında bu stresli dönemden büyüyerek çıktı.”