info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ortaklıktaki Hedef Koton’u Dünya Markası Haline Getirmek

Koton’un yüzde 50’sini özel girişim sermayesi Turkven’e satan Yılmaz çifti, Rekabet Kurumu’nun onayını bekleyen bu süreçte tekneyle Bodrum’dan denize açıldı. Çıktıkları tatilden sorularımızı yanıtlayan Gülden Yılmaz, ortaklıkla birlikte hedeflerinin Koton’u dünya markası haline getirmek olduğunu söyledi

Hızlı moda alanında faaliyet gösteren Koton’un Eş Başkanı Gülden Yılmaz, eşi Yılmaz Yılmaz’la birlikte perakende sektöründeki en büyük ortaklık anlaşmalarından birisine imza attıktan hemen sonra tatile çıktı.

Koton’un yüzde 50’sini özel girişim sermayesi Turkven’e satan Yılmaz çifti, Rekabet Kurumu’nun onayını bekleyen bu süreçte tekneyle Bodrum’dan denize açıldı.

‘Sonrası güzel olacak’
Anlaşmanın Rekabet Kurumu’nun onayına sunulduğunu belirten Yılmaz, “Yeni yol haritası için öncelikle resmi prosedürün tamamlanması gerekiyor. Sonrası elbette çok güzel olacak” diye konuştu.

Bilindiği gibi Yılmaz çifti sahibi oldukları Koton’un, yüzde 50’sini özel girişim sermayesi Turkven’in sahibi olduğu Hollanda merkezli Nemo Apparel BV’ye yaklaşık 500 milyon dolara sattı.

Anlaşmaya göre Gülden ve Yılmaz Yılmaz şirketin yönetiminde kalmayı sürdürecek.

‘Bir kere ağlamadım’
Gülden Yılmaz bir süre önce yaptığımız söyleşide de mağazacılığı basit bir eylem olarak değerlendirmiş ve şunları söylemişti: “İş hayatım boyunca bir kere bile işler kötü, durgun diye ağlamadım. Doğru ürünü her zaman pazarlayabilirsin. Müşteri hep var sonuçta. Her zaman mevcut duruma göre pozisyon alabilirsin.”

MİLYAR DOLARLIK DEV SATIŞ YAPTI TEKNEYLE AÇILDI

Yılmaz çifti anlaşmanın hemen ardından tekneyle tatile çıkarken, Gülden Yılmaz, Gökova’dan attığı tweetlerde ortaklıkla ilgili olarak “Başarı bizimle birlikte yüreğini ve emeğini koyanların” dedi.

Koton’un şu anda 200’ü Türkiye’de, 84’ü yurtdışında olmak üzere 300’e yakın mağazası bulunuyor. Türkiye ile birlikte 24 ülkeye yayılan Koton’un şu anda 700 milyon TL ciroya sahip ve 2012 yılı için 1 milyar TL ciro hedefliyor. 2012’de zincire 51 yeni mağazanın daha eklenmesi planlanıyor.