info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Paha Biçilmez Silahlar

İl Özel İdaresi tarafından bakım onarımı, güçlendirmesi ve restorasyon projesi gerçekleştirilen Topkapı Sarayı Silah Seksiyonu bölümü ziyarete açıldı.

Özel animasyonlar sayesinde silahları ve dönemin kıyafetlerini sanal yeniçeriler tanıtıyor, hazırlanan minyatürlerle ise İmparatorluğun 3 kıta üzerindeki hükümranlığı izlenebiliyor.
Sinema teknikleriyle canlandırılan minyatürlerden Osmanlı askeri ve silah kültürünü anlatan değişik temalarda kısa animasyon ve filmler hazırlandı. Bu filmler, LCD ekranlardan ziyaretçileri bilgilendirmek için kullanılıyor. Örneğin, ok ve yayların sergilendiği vitrindeki LCD ekrandan dünyaca bilinen “Okçu” minyatürü, ateşli silahların sergilendiği vitrinde de ateşli silahların yer aldığı minyatürler gösteriliyor.

Altın zırha büyük ilgi
Yeni bölümün çağdaş müzecilik anlayışıyla modern tekniklerle donatılarak düzenlenmesiyle sergilenen silah ve savaş aletlerinden Sultan 3. Mustafa nın törensel zırh takımı adıyla altın zırhı ziyaretçilerden en büyük ilgiyi görüyor.
Diğer ilgi gören aletler ise Fatih Sultan Mehmet’in kullandığı kılıcı, Macar kılıçları ve Stefan’ın kılıcının yanı sıra sanal Sipahiler, Yeniçeriler ve Leventler’in gösterileri olarak sıralanıyor.