info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Şeker Piliç’e Dubai’ler Talip Oldu

Mali açıdan sıkıntılı günler geçiren ve Torunlar Gıda ile oturduğu masadan anlaşamadan kalkan Şeker Piliç’e Dubai merkezli Auckland Investment Group talip oldu.

Şeker Piliç'den hisse satışlarıyla ilgili bir açıklama geldi. Açıklamaya göre Şeker Piliç hisselerinin devri/satışı ile ilgili olarak Merkezi Dubai/BAE'de bulunan AUCKLAND INVESTMENT GROUP INC. ile görüşmelere başladı.
 
Şeker Piliç ve Yem Sanayi Ticaret A.Ş.'den KAP'a yapılan açıklamada "Şirketimiz çoğunluk hissedarları Ali Bor, Osman Bor ile Bor Ailesinin sahip olduğu diğer Şirketimiz hisselerinin devri/satışı ile ilgili olarak Merkezi Dubai/BAE'de bulunan Auckland Investment Group INC. ile bağlayıcı olmayan görüşmelere başlanacaktır. Yapılacak görüşmeler ile ilgili somut gelişmeler daha sonra kamuya duyurulacaktır" denildi.
 
Borsa'daki ilk beyaz et üreticisi
 
Şeker Piliç, 1960 yılında Emek Tavukçuluk adıyla kuruldu. 1983 yılında, 230 bin 400 yumurta kapasiteli Hollanda yapımı kuluçka makineleri ithal ederek, hızla büyüdü. Amerikan Hy-Line firması ile yapılan ortak çalışmalar sonrasında kurulan damızlık kümeslerinde etlik ve yumurtalık tavuk üretimine geçildi. 
 
Türkiye’nin halka açık iki beyaz et firmasından biri olma özelliği taşıyan Şeker Piliç’in hisse senetleri 22 Şubat 2000’de İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem görmeye başladı. İstanbul Sanayi Odası’nın yaptığı ve Türkiye’nin en büyük 500 firmasının belirlendiği çalışmada ilk kez 1997 yılında 493’üncü sırada yer aldı. İlerleyen yıllarda da listenin üst basamaklarına tırmanarak başarısını sürdürdü.
 
Şeker, 2008 ve 2009’da yeniden yapılanma çalışmalarını hızlandırarak, bir taraftan yeni yatırımlarla kapasitesini artırdı, diğer taraftan da markasına önemli yatırımlar yaparak logosunu değiştirdi.
 
Şirketin bir süredir mali sıkıntı içinde olan şirket, daha önce iflas ertelemenin ardından Torunlar Gıda ile masaya oturmuş ancak anlaşama sağlanamamıştı.