info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Starbucks Kartlarında Biriken Para Bankaları Solladı

ABD`li kahve devi Starbucks`ın kartlarına yüklenen para bazı bankalardaki mevduatı geride bıraktı.

ABD'li ünlü kahve zinciri Starbucks'ın ön yüklemeli para kartlarına yüklenen para miktarı ABD'deki bazı bankalardaki toplam mevduatı aştı. Yani kahve tutkunlarının çeşitli kampanyalardan yararlanmak ya da arkadaşlarına hediye etmek için kullandıkları 'sadakat kartı'nın toplam kaynağı Fedaral bankalarla yarışıyor.

 

Ön yüklemeli Starbucks kahve kartı Ön yüklemeli Starbucks kahve kartı ABD ve Kanada'daki müşterilerin yüzde 41'i içeceklerini para yükledikleri Starbucks kartlarıyla satın alıyor. Starbucks'ın bu iki ülkedeki 12 milyon müşterisinin kartlarında toplam 1,2 milyar doları var.

 

Bu rakam Customers Bank'taki 780 milyon dolarlık mevduatın üzerinde. Green Dot'ta ise kahve devinin yarısı kadar, 560 milyon dolar mevduat var.

45 YILLIK KAHVE DEVİ

Yani Starbucks sadece kahve aşkı ile peşin olarak topladığı paralarla banka mevduatlarını aşan bir birikime sahip... Ünlü ödeme sistemi Paypal'in bile kartlarında toplam 13 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip olduğu göz önüne alınırsa Starbucks'taki kahve peşinatının büyüklüğü daha iyi bir fikir verebilir.

 

15 YILDIR TÜRKİYE'DE İlk kahve dükkanını 1971 yılında açan ABD'li şirket, dünya genelinde 24 bine yakın noktada satış yapıyor. Starbucks yaklaşık 15 yıldır Türkiye'de de faaliyet gösteriyor.