info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tarımsal Desteklemelerde Ödeme Yasağı Kaldırıldı

AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Hüseyin Şahin, Meclisten geçirilen Torba Kanunu’nda, Tarım Kanunu’nun ilgili yasalarında değişiklik yapılması suretiyle çiftçiye yapılan destekleme ödemeleri konusunda kolaylık sağlandığını açıkladı.

Hükümet olarak tarım kesiminin öncelikli sorunlarının çözümü için gereken önlemleri aldıklarını, tarım politikalarını amacına ulaşması için, doğrudan gelir desteği, fark ödemesi, hayvancılık destekleri, telafi edici destekler, tarım sigortası ödemeleri, kırsal kalkınma projeleri kapsamındaki ödemeler, çevre tarım arazilerini koruma destekli ödemeler olmak üzere çeşitli destek ödemeleri yaptıklarını hatırlattı. Hüseyin Şahin, geçen hafta sonunda çıkan, Torba Kanun ile de üreticilere uygulanan ‘inceleme’ ve ya ‘soruşturma’ sonuçlanıncaya kadarki ‘ödeme yasağının’ kaldırıldığını bildirdi. Hüseyin Şahin, yeni düzenleme ile desteklemelerden yararlanmak için başvuruda bulunduğu halde, desteklemeden yararlandırılmayanlara veya yararlandıkları destekleme tutarları geri alınanlara, bazı şartları gerçekleştirmeleri koşuluyla hak ettikleri destekleme ödemelerinin yapılmasının da öngörüldüğünü belirtti.
 
“BAŞVURU SÜRESİNİ KAÇIRMAYIN”
 
Ödeme yasaklarının kaldırılması amacıyla haklarında takip başlatılarak ödeme yasağı konulan üreticilerin, maddenin yayımı tarihinden itibaren 2 ay içinde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına başvurmaları gerektiğini belirten Hüseyin Şahin, "Bakanlık yapılan başvuruyu 6 ay içinde sonuçlandıracak" diye konuştu.
 
Milletvekili Şahin, ‘Torba Kanun’ ile getirilen düzenlemenin çiftçilerin mağduriyetini gidereceğini de sözlerine ekledi.