info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TCDD den Özelleştirme Açıklaması

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bugün bazı basın yayın organlarında ‘Demiryolunun Serbestleşmesi Hakkında Kanun’ tasarısının içeriğine dair ‘özelleştirme’ vurgusunun yapılmasına tepki gösterdi.

 

TCDD yönetimi, çıkan haberler üzerine açıklama yapma gereği duyulduğunu belirterek, “Söz konusu kanun tasarısı demiryollarının serbestleşmesi hakkında olup bir özelleştirme kanunu olmadığı gibi, hiçbir şekilde demiryollarının özelleştirilmesi de söz konusu değildir.” dedi.
 
Eylemcilerin “demiryolları halkındır, satılamaz” söylemlerinin hiçbir şekilde karşılığı bulunmadığına işaret eden TCDD, “Yasanının getirdiği herhangi bir satış, devir, vesaire söz konusu değildir. Demiryolu işletmeciliğinde tekel hakkının kaldırılmasının satış yahut özelleştirme olarak yansıtılması gerçekle bağdaşmamaktadır. Ankara’ya yürüme kararı alan grup, haberlerde iddia edildiği gibi işçiler değildir. Demiryollarında örgütlü üç sendikadan yetkili olamayan bir sendikanın eylemidir. 36 bin demiryolu çalışanının görüşünü yansıtmamaktadır. Yasa tasarısı hiçbir demiryolcunun hak kaybına uğramasına müsaade etmemektedir. Tasarının öngördüğü serbestleşme modelinde, TCDD’nin üç bağlı ortaklığına TCDD Taşımacılık A.Ş. ilave edilerek dördüncü bağlı ortaklık kurulmaktadır. Bu model TCDD tarafından 25 yıldır bilinen, uygulanan ve KİT mevzuatına tabi bir modeldir.” denildi.