info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tesk Başkanı Palandöken: "Yeni Vergi Barışı İstiyoruz" Dedi

Hükümetin, Türk vatandaşlarının yurtdışındaki paralarını Türkiye’ye çekmek için hazırladığı ikinci ‘varlık barışı’ düzenlemesi esnafa da umut oldu.

 

Hükümetin, Türk vatandaşlarının yurtdışındaki paralarını Türkiye’ye çekmek için hazırladığı ikinci ‘varlık barışı’ düzenlemesi esnafa da umut oldu.
 
Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, varlık barışı kadar vergi barışına da ihtiyaç olduğunu söyledi. 2011 yılında yapılan 6111 sayılı torba kanunla Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırmasının yapıldığını ifade eden Palandöken, “Yapılandırma sonucu 22 milyar TL tahsil edildi. Esnafın tüm borçlarının yapılandırılması olumluydu ama esnafta bu borçların tamamını ödeyecek para olmadığından pek çok yapılandırma iptal olunca tekrar başa dönüldü.” dedi.
 
Torba kanuna eklenen bir maddeyle sadece yapılandırılan borçların değil, sonradan doğacak vergi ve benzeri borçların da ödenmesinin zorunlu tutulmasının, 1 milyondan fazla esnafın yapılandırmasının iptal edilmesine neden olduğunu belirten Palandöken, şunları kaydetti:
 
“Yapılandırmadan önce devletin 50 milyar lira vergi alacağı vardı, yapılandırmaların bozulması nedeniyle bu borç yüzde 50 daha da arttı. Varlık barışı gündeme gelince borcunu ödemek isteyen esnafımıza umut oldu. Yeni bir vergi barışı yapılması halinde 30 milyar lira tahsilat gerçekleşebilir.  Olması gereken, daha uygun şartlarda sıfır faizli, uzun vadeli yeni bir vergi barışıdır.”