info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

TOBB, AB’den 18.5 Milyon Euro Aldı, KOBİ’lere Kullanacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Anadolu’daki KOBİ’lerin ve odaların Avrupa Birliği (AB) uyum sürecine hazırlanmasına ve küresel ekonomideki değişimlere ayak uydurmasına katkıda bulunmak amacıyla AB’den toplam 18.5 milyon Euro fon sağladı.

Kapsamı üç yıl olarak belirlenen 8.5 milyon Euro’luk proje kapsamında Türkiye-AB İş Geliştirme Merkezlerinin (ABİGEM) Sivas, Antakya, Batman ve Van illerinde de kurulacağı, ABİGEM’in bu illerdeki KOBİ’lerin rekabet güçlerinin artırılmasına destek sağlamak amacıyla bölgelerdeki tüm firmalara bilgi, eğitim, danışmanlık ve proje yazma hizmetleri sunacağı kaydedildi.
500 KOBİ’ye ulaşılacak
TOBB’dan yapılan açıklamada, projenin önemine dikkat çekilirken şu bilgilere yer verildi:
En az 500 KOBİ’ye danışmanlık hizmeti verilecek.
En az 1250 kişinin katılımıyla 50 eğitim programı düzenlenecek.
Odaların KOBİ’lere hizmet verme kapasitesi artırılacak.
150’si kadın olmak üzere en az 300 kişinin katılımıyla 30 girişimcilik programı düzenlenecek.
Türkiye’deki ABİGEM sayısı ise 19’u ulaşacak.
Hedef şirketlerin büyümesi
Projelerin KOBİ’ler için önemli faydalar sağlayacağını vurgulayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti: “Türkiye bir KOBİ deryasıdır. İnsanlarımız müteşebbistir. Her yıl mevcut şirket sayısının yüzde 10-12’si civarında yeni şirket kurulmaktadır. Bu oran AB ortalamasının neredeyse iki katıdır. Hedefimiz, bugünün KOBİ’lerini yarının küresel ölçekte iş yapabilen, Türk şirketleri haline getirmek.”

Projeler Eylül 2011’de başlayacak

TÜRKİYE-AB Oda Forumu projesi kapsamında da TOBB ile Eurochambers arasındaki işbirliği ve AB katılım sürecindeki rollerinin pekiştirileceği belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “Türkiye’nin AB’ye katılım yolunda kaydettiği ilerleme ve bu ilerlemenin iş dünyası üzerindeki etkisinin politika yapıcıları arasında tartışılmasına imkan sağlanacak. Bu proje kapsamında TOBB bünyesindeki yaklaşık 20 oda ile Avrupa’daki odalar arasında ortak projeler yapılacak 50-150 bin Euro hibe sağlanacak projeler, Eylül 2011’de başlayıp 2013 yılında tamamlanacak.”