info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Toruna Mavi Kapak

Engelli torunu için mavi kapak toplarken beyin kanaması geçirdi

AYDIN’ın Nazilli İlçesi’ne bağlı Bozyurt Köyü’nde yaşayan emekli 64 yaşındaki Hüseyin Eşsiz, doğuştan yürüme engelli torunu 8 yaşındaki Burcu Akbolca’ya akülü araba alabilmek için mavi kapak toplarken beyin kanaması ve kısmi felç geçirdi. Nazilli Devlet Hastanesi Nöroloji Servisi’nde tedavi altına alınan ve durumu iyiye giden Hüseyin Eşsiz, "Torunlarımı, onlarla vakit geçirmeyi çok özledim. Hastaneden çıkar çıkmaz onların ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğim" dedi.

ETİBANK’tan emekli biri kğız 2 çocuk babası Hüseyin Eşsiz’in kızı Firdevs Akbolca, 24 Şubat 2004 tarihinde ikiz kız bebek dünyaya getirdi. Hüseyin Eşsiz’in torun mutluluğu, torunlarından Burcu’nun engelli doğduğu haberi ile kısa sürdü. Dede Eşsiz, merkezi sinir sistemi hastalıklarından ’Meningomiyelosel’ hastası olarak dünyaya gelen Burcu Akbolca ve ikizi Açelya’nın üzerlerine titredi ve onlar için her türlü fedakarlığı göze aldı.

AKULÜ ARABA İÇİN MAVİ KAPAK TOPLAMAYA BAŞLADI

Hüseyin Eşsiz, yürüme engelli torunu Burcu Akbolca’ya akülü araba almak için mavi kapak toplamaya başladı, bu konuda çevresini de seferber etti. 160 kilograma yakın mavi kapak toplayan fedakar dede, yaşadığı strese daha fazla dayanamayarak evinin önünde beyin kanaması geçirerek Nazilli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İki gün yoğun bakım ünitesinde yatan ve kısmi felç olan Hüseyin Eşsiz, daha sonra hastanenin Nöroloji Servisi’ne yatırıldı. Gerekli müdahale yapılan Eşsiz’in sağlık durumu iyiye giderken torunlarına kavuşmak için gün sayıyor.

OKULUN ÖNÜNDE NÖBET TUTUYOR

Torunlarını canından çok sevdiğini belirten Hüseyin Eşsiz, doğumlarından itibaren onlarla yakından ilgilendiğini kaydederek şunları anlattı:

"Ama Burcu’nun özel bakıma ihtiyacı var. Annesi çalıştığı için okula götürüp, getiriyorum. Okulun önünde bekliyorum. Tuvaleti geldiği anda eve götürüyor, ihtiyacını giderdikten sonra tekrar sınıfına teslim ediyorum. Devamlı başında bekliyorum. Araba tutuyorum. Aydın’a tedaviye götürüyorum. Torunumun normal tekerlekli sandalyesi var. Ama akülü olursa hem bizim için, hem de torunum için çok iyi olacak"

TORUNLARINI ÇOK ÖZLEDİ

Kızı Firdevs Akbolca’ın boşanma aşamasında olduğunu ve çalıştığı için çocuklarına fazla vakit ayıramadığını kaydeden Hüseyin Eşsiz şunları söyledi:

"Kızım çalışmak zorunda kaldığı için torunlarıma bizim sahip çıkmamız gerekiyor. Gündüzleri ben ve eşim, akşamları da kızım çocuklarla ilgileniyor. Son zamanlarda torunum Burcu’nun yaşadığı sıkıntıları içime attım. Geçtiğimiz hafta birden fenalaştım. 2 gün yoğun bakımda kalmışım. Şimdi durumum daha iyiye gidiyor. Torunlarımı, onlarla vakit geçirmeyi çok özledim. Hastaneden çıkar çıkmaz onların ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğim."

Anneanne 59 yaşındaki Türkan Eşsiz de, eşi Hüseyin Eşsiz’in torunlarına aşırı düşkün olduğunu belirterek, "Eşim özellikle Burcu’yu üzerine titreyerek büyüttü. Zaman zaman benim bile dokunmama izin vermiyordu. Yağmur çamur dinlemeden her sabah okuluna teslim eder, sınıfın önünde nöbet bekler" diye konuştu.

AKÜLÜ ARABA KULLANMAK İÇİN RAPOR ALACAK

Annesi Firdevs Akbolca ve ikiz kardeşi Açelya eşliğinde, ’akülü araba kullanabilir’ raporu almak için Nazilli Devlet Hastanesi’ne giden Burcu Akbolca ise, dedesi Hüseyin Eşsiz’i çok özlediğini vurgulayarak, "Dedem benim her şeyim. Onu hastanede ziyaret etmek istedim. Ancak mikrop kapabilme ihtimalim olduğu için ziyaretime izin verilmedi. Dedemin hastaneden çıkmasını dört gözle bekliyorum. Dedem iyileşip evimize gelsin, hiç sözünden çıkmayacağım" dedi.

’BABAMIN HAKKINI ÖDEYEMEM’

İkiz çocuklarının dünyaya gelmesinden sonra babası Hüseyin Eşsiz’in kendisine her türlü katkıyı sağladığını anlatan anne Firdevs Akbolca yaşadıklarını şöyle dile getirdi:

"Kızım Burcu doğduğunda belinde açıklık teşhisi konuldu. Doğar doğmaz 2 ameliyat geçirdi. Daha sonra fizik tedavi uygulanmaya başladı. 2005 yılında bir ameliyat daha geçirdi. Tedavilerimiz devam ediyor. Her şeyimize babam koşuyor. Babamın hakkını ödeyemem. En son olarak Burcu’ya akülü araba temin edebilmek için seferberlik ilan etti. Eş, dost ve akrabalarımızdan da yardım talebinde bulundu. Ancak yaşadığı strese dayanamayarak beyin kanaması ve felç geçirdi. Ben işyerimden ücretsiz izin alarak kızıma akülü araba temin etmek için çaba gösteriyorum. Nazilli Devlet Hastanesi’ne heyet raporu almaya geldik. Umarım kızımın en kısa sürede akülü arabası olur."