info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vergide Bİz Enayi miyiz?’ Diyenlerin Sesine Hükümetten Yanıt

Vergisini zamanında ödeyenlere önemli kolaylık geliyor

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Mükellef geçmişteki borçlarını düzenli ödediyse, geçmiş 3 yılına bakacağız vergi denetimlerinde herhangi bir sıkıntı yoksa, 3 yılında karnesi pekiyi ise o zaman diyeceğiz ki 'ödeyeceğiniz vergiyi daha düşük oranda ödeyin.' Oran indirimine gideceğiz." dedi. Böylece af gibi uygulamalar geldiğinde vergisini zamanında ödeyen vatandaşların uğradığı haksızlığın ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Hükümet vergide ‘biz enayi miyiz?’ diyenlerin sesini duydu Çıkan vergi afları sonrası her seferinde “Biz enayi miyiz?” sorusuyla gündeme gelen, düzgün vergi ödeyen mükelleflere, “vergide oran indirimi” müjdesi geldi. Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Mükellefin son 3 yılına bakacağız. Karnesi pekiyi ise ödeyeceği vergiyi daha düşük oranda ödeyecek” dedi. İndirim oranıyla ilgili rakam ise henüz netleşmedi. Bu konuyla ilgili çalışmaların hemen hemen tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

“Ben vergi borçlarımı süresinde ödedim, sıkıntım yok. Bana hiçbir şey yapmıyorsunuz ama borcunu zamanında ödemeyenlerin faizlerini, cezalarını siliyorsunuz. Peki benim günahım ne?” şeklinde itirazlar olduğunu dile getiren Ağbal, yeni düzenlemeyi şöyle anlattı: “Mükellef düzenli vergi ödediyse, son 3 yılına bakacağız, karnesi pekiyi ise ‘ödeyeceğiniz vergiyi daha düşük oranda ödeyin' diyeceğiz. Dürüst mükelleflerimiz de bu şekilde ödüllendirilmiş olacak.” Ağbal, şu anda mükellefin geçmiş 5 yıla ilişkin hesaplarının incelenebildiğini, yeni dönemde bunun 3 yıla inebileceğini söyledi. Ağbal, “Eğer bir mükellefin defter vergisi incelenecek ise bu en çok 3 yıl olsun. Böylece geçmişe dönük matrah artırımı talepleri de bana göre artık gelmeyecek, herkes hazırlıklı olacak”