info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Donaueschingen Müzik Günleri 8-9 Ekim`de Arter`de

100. Yılını Tuna Nehri`nden İstanbul Boğazı`na Uzanarak Kutlayan Donaueschingen Müzik Günleri 8-9 Ekim`de Arter`de

Arter, 1921 yılından bu yana avangard müziğin kapsamlı bir temsilini sunarak yeni müziğin rotasını çizen Donaueschingen Festivali’nin 100. yıl kutlamaları bağlamında İstanbul’da düzenlenen bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Yeni müzik alanındaki çağdaş üretimleri ağırlayan en köklü ve prestijli festival kapsamında düzenlenecek etkinlikler, 8–9 Ekim tarihlerinde Sevgi Gönül Oditoryumu’nda gerçekleşecek. İlk kez farklı bir şehirde düzenlenen ve 100. yılını Tuna Nehri’nden İstanbul Boğazı’na uzanarak kutlayan Donaueschingen Müzik Günleri, Türkiye’nin festival tarihinde sahip olduğu önemli konumu da araştıracak.

Donaueschingen Müzik Günleri kapsamında izleyiciler iki konser, bir film gösterimi ve bir seminerde bir araya gelecek. Hezarfen Ensemble ve Omnibus Ensemble konserlerinin yanı sıra Donaueschingen Festivali Direktörü Björn Gottstein’in moderatörlüğünde Filiz Ali, Onur Dülger ve Zeynep Gedizlioğlu’nun katılımıyla bir panel düzenlenecek ve “Eduard Zuckmayer: Türkiye’de Bir Müzikçi” belgeselinin gösterimi gerçekleştirilecek.

Goethe-Institut ve Südwestrundfunk’un (SWR) mali desteği, Donaueschingen Festivali ve Arter işbirliğiyle düzenlenen etkinliklerin biletleri Arter’den temin edilebilir; 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir.