info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bodrum da Spartacus Rüzgarı Esti

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen 11 inci Uluslararası Bodrum Bale Festivali nde Spartacus gösterisi sahnelendi.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ve Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen '11'inci Uluslararası Bodrum Bale Festivali'nde 'Spartacus' gösterisi sahnelendi.
 
Sibiryalı, dünyaca ünlü ve köklü bale topluluğu Sibirya Devlet Balesi tarafından, Trakyalı asi köle, Spartacus'ün Roma ordularını mağlup etmesini anlatan gösteri sanatseverlerin beğenisini topladı.
 
Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'ndeki gösteriyi aralarında devlet sanatçısı Piyanist Gülsin Onay'ın da bulunduğu yaklaşık bin 300 kişi izledi. Tanınmış Rus koreograf Yuri Grigoroviç tarafından sahneye konulan gösteride, Spartacus'ün liderlik ettiği gladyatörler ve kölelerin çıkardığı isyan ve Roma ordularını yenmeleri anlatıldı. Ünlü Ermeni besteci Aram Haçaturyan'ın müziğiyle sahnelenen iki perdelik gösteride Spartacus'ü İvan Karknaukov, Roma Lideri Crassus'u Kirill Litvinenko canlandırdı. Gösteri sanatseverler tarafından ayakta alkışlandı.