info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Geleceğin Bilim İnsanları Sarıkum da

Sinop Üniversitesi Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (Çocuk Üniversitesi) tarafından yürütülmekte olan "Çocuk Üniversitesi nde Bilim Eğlencelidir" programı etkinliğinin ilk bölümü Sarıkum da gerçekleştirildi.

 

Sinop Üniversitesi Çocuk Eğitimi Araştırma ve Uygulama Merkezi (Çocuk Üniversitesi) tarafından yürütülmekte olan "Çocuk Üniversitesi'nde Bilim Eğlencelidir" programı etkinliğinin ilk bölümü Sarıkum'da gerçekleştirildi.
 
Bu etkinlikte, Gelincik ve Atatürk İlköğretim Okulundan toplam 25 öğrenci, Yrd. Doç. Dr. Evrim Sönmez ve Arş. Gör. Esra Bozkurt rehberliğinde arazide bilimsel materyal toplayıp bu materyalleri incelediler. Bu etkinlik sayesinde öğrencilerimiz bilim insanlarının araştırmalarında izlediği bilimsel süreçleri uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldular. Programın öğleden sonraki bölümünde ise öğrencilerimiz 3 haftadır devam eden "Fen Eğitiminde Mühendislik Uygulamaları" adlı etkinlikte Solar Ev Tasarımı gerçekleştirdiler. Bu etkinlikle öğrencilerimiz mühendislerin tasarım gerçekleştirirken izledikleri süreci uygulama imkanı buldular.