info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

İşte Benim Zeki Müren Sergisi Başkentte

Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliği ile hazırlanan "İşte Benim Zeki Müren" sergisi Ankara’da açıldı.

Yapı Kredi Private Banking ve Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık işbirliğinde, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile TSK Mehmetçik Vakfı'nın da desteğiyle hazırlanan "İşte Benim Zeki Müren" sergisi Ankara'da açıldı.
 
Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde açılan sergide, Zeki Müren'in çocukluğundan hayatının son günlerine kadar günlük hayatına ışık tutan belgeleri ve kostümleri, başkentlilerin beğenisine sunuldu.
 
"İşte Benim Zeki Müren" sergisinde, Müren'in, sağlığında ancak bir bölümünü düzenleyebildiği fotoğrafları, kostümleri, plakları, şiirleri, notları ve arşiv görüntüleri bulunuyor.
 
İstanbul'dan sonra Ankara'da da Zeki Müren sevenleriyle buluşacak sergide, sanatçının hayatındaki ayrıntılar gün yüzüne çıkıyor.
 
Sergi, Müren'in, on bine yakın fotoğrafı, desenleri, kostümleri, plakları, şiirleri, notları ve arşiv görüntülerini bir araya araya getiriyor.
 
Zeki Müren'in tüm mal varlığını bağışladığı TEV ve TSK Mehmetçik Vakfı'nın sağladıkları katkılarla sergiyi İstanbul'dan sonra Ankara'ya taşıdıklarını belirten Yapı Kredi Özel Bankacılık ve Varlık Yönetimi Pazarlama ve Ürün Yönetimi Direktörü İmre Tüylü, "Bugün 'İşte Benim Zeki Müren' sergimizin ikincisini Ankara'da açıyoruz. Sanata büyük önem veren Yapı Kredi Private Banking olarak, sanat projelerinin hayata geçirilmesine destek olmaya devam ediyoruz. Ziyaretçiler bu sergiyle, hepimizin hayatında büyük yer edinmiş, Türk müziğine bir çok renk ve tat kazandıran efsaneleşmiş yıldız 'Sanat Güneşi'mizin sıra dışı hayatını, adeta içindeymişcesine yaşayacak" dedi.