info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dalga - Denizim Olsun 2011

Dalga, Hasan Mutlucan’ın torunları Alaz ve Ekin Pesen ve yine müzisyen bir aileden gelen Ahmet Tiryakioğlu tarafından kuruldu. Alaz ve Ekin küçük yaştan itibaren dedeleri Hasan Mutlucan’ın söylediği türkülerle, annelerinin söylediği şarkılarla ve babalarının mandolin tınılarıyla büyürken, Ahmet de müzisyen olan babasından gitar dinlemekteydi

Albüm açıklaması;
Dalga, Hasan Mutlucan’ın torunları Alaz ve Ekin Pesen ve yine müzisyen bir aileden gelen Ahmet Tiryakioğlu tarafından kuruldu. Alaz ve Ekin küçük yaştan itibaren dedeleri Hasan Mutlucan’ın söylediği türkülerle, annelerinin söylediği şarkılarla ve babalarının mandolin tınılarıyla büyürken, Ahmet de müzisyen olan babasından gitar dinlemekteydi.

Lise yıllarında okul orkestrası sayesinde tanışan bu 3 “kardeş”, gittikçe daha sık bir araya gelip müzik yapmaya başladılar. Mezun olup üniversiteye başladıktan sonra da kurdukları cover gruplarıyla konserlere çıkmaya devam eden Alaz, Ekin ve Ahmet artık kendi yarattıkları müzikleri çalmanın zamanı geldiğini düşünüp Dalga’yı kurdular. Sadi Osma’nın da aralarına katılmasıyla Dalga son şeklini almış oldu.

Dalga’nın kimi parçalarında romantik denebilecek sözler yer alırken, kimilerinde ise dalga geçen, isyan eden bir tavırla karşılaşıyoruz. Dalga’nın vokalisti Alaz’ın şarkıları söyleyişi de tek bir tarzda söylemekten çok parçanın gerektirdiği ruhu yakalamaya odaklanıyor. “Denizim Olsun” ,” Gel” ve “Beni Al” gibi parçalarda naif, duygusal bir tavrın hakim olduğu vokaller, “İmdat Yeter”, “Mutlu Ol” gibi parçalarda serseri, alaycı bir havaya bürünüyor. “Kabak” ise dedeleri Hasan Mutlucan’ın da geçmişteki albümlerinde yer alan anonim bir “aşk türküsü”. Dalga parçayı seçerken Hasan Mutlucan’a danışmış. Peki Hasan Mutlucan’dan dinlemeye alışık olduğumuz onca kahramanlık türküsü dururken neden bir aşk türküsü? Hem Hasan Mutlucan’ın kahramanlık türküleri dışında da türküler söylediğini göstermek, hem de albümdeki diğer parçalarla “aşk” teması aracılığıyla bir bağ kurmak için. Bugün 85 yaşındaki Hasan Mutlucan’ın torunları için yıllar sonra yeniden stüdyoya girip sesinden hiçbir şey kaybetmediğini göstermesi bu yorumu çok daha anlamlı kılıyor.“Beni Al”a, unutulmaz Oya-Bora ikilisinden Oya Küçümen de eşlik etti. Aynı parçadaki perdesiz gitar solosu albümün müzik prodüktörlüğünü de üstlenen Cenk Erdoğan’a ait.

Albümdeki parçalardan “Kal” Çağan Irmak’ın, 2009 Montreal Film Festivalinde de gösterilen Karanlıktakiler filminde kullanıldı. Yine “Kal”da Serkan Çağrı’nın “ağlarcasına” çaldığı klarnet karanlıktaki mum ışığını çağrıştırıyor.

Albüm kapağında gördüğümüz balığın orijinal hali ünlü ressam ve şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’na ait. Art Work’e son şeklini ise Dalga’nın gitaristi Ahmet Tiryakioğlu verdi.

İlk klip “Gel” in çekimleri, Sultanahmet’te tarihi bir Osmanlı köşkünde yapıldı. Mine Erkmen, Derya Çelenoğlu ve Youtube’da bir milyonun üzerinde hit alan “Bıktım Bıktım” videosunun yaratıcı ve oyuncularından Anıl Berber’in yer aldığı klipte, sevgilisinin intiharı ile hayatı değişen bir gencin yaşadıkları, ters bir zaman akışıyla günümüzden geçmişe doğru anlatılıyor ve sevgilisini kaybettiği günde sonlanıyor. Çekimleri 4 gün süren ve Ahmet Tiryakioğlu tarafından yönetilen klip, Nikon D200 ve D300 fotoğraf makineleri ile çekilen yaklaşık 7000 kare fotoğrafın stop-motion animasyon tekniğiyle birleştirilmesiyle meydana getirildi.