info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Diplo İlk Kez Türkiye de

M.I.A ‘in prodüktörü Amerikalı müzisyen, küratör ve DJ Wesley Pentz ya da sahne ismiyle Diplo 14 Ocak gecesi ilk kez Türkiye’de.

Philadelphia’da yer alan kendi kulübü Hollertronix ile müzik sahnesiyle uzun süredir haşır neşir olan Diplo, aynı zamanda Mad Decent ismi altında bir plak şirketine de sahip.

İlk çıkışını şu anda dünyaca ünlü bir ikon haline gelen Sri Lanka asıllı İngiliz hip hop sanatçısı M.I.A.’in albümünü hazırlayarak yapan sanatçı, daha sonrasında Switch ile beraber kurduğu Major Lazer Soundsystem ile kendine has, o hiçbir kalıba sığmayan tarzını bambaşka bir çizgi üzerinden “dancehall” türüne yakın olarak devam ettirdi. Bunu takiben DJ setlerine, mixtape’lere, prodüksiyonlara ve partilere aralıksız devam eden Diplo’nun müziği için dubstep’ten, hiphop’a, house ve electro’ya kayan, eşi benzeri olmayan, içinde Brezilya etkileri taşıyan ”Baile Funk” adında bir tür diyebiliriz. İ

lk albümü “Florida”yı Nina Tune’den yayınlayan Diplo, şimdiye kadar Snoop Dogg, Robyn, Kid Cudi Santigold, M.I.A., Spank Rock ve Skream gibi isimlerle işbirliği yaparak özellikle yeraltı kültüründe eline kimsenin su dökemeyeceği bir ikon haline dönüştü. Grammy adayı olan M.I.A. parçası “Paper Planes”ın da prodüktörü olan Diplo, Rolling Stone dergisi tarafından yazılan bir makalede müzik için heyecanlanmak için 40 sebepten biri olarak da gösterilmişti.
Haberin devamı ↓reklam

DJ Wesley Pentz ya da sahne ismiyle Diplo 14 Ocak gecesi ilk kez Türkiye’de, Babylon sahnesinde.