info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Sahnede atlıyorum, zıplıyorum. Maymun gibiyim

Tarkan, hayatımıza gireli 20 yıl oldu. “Kıl Oldum Abi” derken 20 yaşında bir gençti, şimdi 40’ında olgun bir adam ve dimdik ayakta. Son Açıkhava konserlerinin biletleri anında tükendi; aşırı talep yüzünden, dört günlük konserlere bir gün daha eklendi. Albümlerini beğenmeyenler bile meraktan alıyor. Peki 20 yıldır bitmeyen Tarkan aşkının nedeni ne?

 

Ozan Çolakoğlu/Müzisyen 
 
“Onda hep star aurası vardı”
 
Tarkan’la ilgili düşüncelerimi bir paragrafa sığdırmak çok zor ama kısaca anlatacak olursam, çok iyi bir dost olmanın yanı sıra, bence en önemli iki özelliği, doğuştan gelen star ışığı ve işine gösterdiği titizlik ve heyecan. Daha ilk albümü yapmadan önce bile, aynı bugünkü gibi çok güçlü star havası, aurası vardı. Buna, işine olan saygısı, titizliği, heyecanı ve hep yeni şeyler üretme hevesi eklenince, bence neden yerinin doldurulamayacağı gayet iyi anlaşılır. Profesyonel aranjörlüğe ilk Tarkan albümünü yaparak başladığım ve 20 yılı aşkın bir süredir de müzikal birlikteliğimizi sürdürdüğümüz için kendimi çok şanslı hissediyorum.
 
 
Nazan Öncel/Müzisyen
 
“Tek olduğu için bu kadar seviliyor”
 
Tarkan için söyleyecek sayısız şey var ama tek bir kelime, onu anlatacak pek çok şeyin yerini tutabilir: Tarkan yegânedir, eşsizdir yani. Örnek alınmasının, bolca taklit edilmesinin nedenlerinin başında sanırım bu geliyordur.
 
Naim Dilmener/Müzik eleştirmeni
 
“Ömür boyu ntapmaya değer”
 
1990’ların en büyük ismi ve 1960-70-80’lerden gelen starlarla tek boy ölçüşebileni. “Bazı alanlarda onları dahi geçti” denebilir. Yurt dışı başarısı büyük ve bugüne kadar bu topraklardan kimselerin başaramadığı kadar da dikkate değerdir. ‘Şımarık’, ‘Şıkıdım’, ve ‘Bu Gece’ single’larıyla Avrupa’nın birçok ülkesinde 1 numara oldu. Adlı adınca  1 numara; öyle bilmem ne radyosu ya da dergisinin özel listelerinde değil, müzik endüstrisinin genel listelerinde.  1 numara olmadığı yerlerde de mutlaka ilk 10’daydı. Tarkan’ın başardığını o güne kadar kimse başaramamıştı. Bundan sonra da başaracağını sanmam. Sırf bunun için dahi, ömür boyu tapılmaya değer.
 
Murat Meriç/Müzik yazarı
 
“Çıktığında sevilmeyen albümleri bile dinleniyor”
 
Tarkan, tartışmasız en büyük ‘star’ımız. Memlekette popun yeni gelişmeye başladığı yıllarda Erol Büyükburç bu kadar yükselmişti; arabası omuzlarda taşınıyordu; ondan sonra bu kadar büyüğü çıkmadı. ‘Kıl Oldum Abi’yle tanıdığımızda, etkisinin bu kadar güçlü olacağını bilemezdik elbet. Neden bu kadar seviliyor? Çünkü çok çalıştı, yılmadı ve sonuna kadar hak ettiği bu mertebeye dişiyle, tırnağıyla ulaştı. Bin tane badire atlattı: Canlı yayındaki “Çişim geldi” kazası, yayımlanan ‘ayıp’ fotoğraflar, bir türlü sonuca ulaşamayan Amerika macerası bile onu yıpratmadı. Konserleri dışında ortalıkta görünmüyor, albümleri için sahiden çok çalışıyor. Hem bizden biri hem de ulaşılması çok güç bir insan. ‘Şımarık’tan ‘Hepsi Senin Mi?’ye bütün zamanların en büyük ‘hit’leri ona ait. Bunun dışında ‘Salına Salına Sinsice’, ‘Şeytan Azapta’ gibi kıyıda kalmış büyük şarkılar ve yakın dönemde herkesin diline düşen ‘Aşk Gitti Bizden’, ‘Öp’ gibi yorumları var külliyatında. En önemlisi, çıktığı zaman sevilmeyen albümleri bile hâlâ dinleniyor, satıyor. Onu ‘star’ yapan da bu galiba.
 
SOKAĞIN SESi
 
Ada Piriştina (21) / Üniversite öğrencisi:
“Hazıra konmuş biri değil. 15-20 yıl önce düğünlerde şarkı söylüyordu, yavaş yavaş zirveye tırmandı. Tabii ki birileri elinden tuttu ama o da çok çalıştı. Bence özel hayatı da güzel gitti. İyi bir söz yazarı ve işkolik bir sanatçı. Dünyanın neresine giderseniz gidin, Tarkan biliniyor. Bence bir daha Tarkan gelmez.”
 
Tayfun Okan (52) / Emekli:
“Çok karizmatik. Kendi kuşağından, onunla aynı dönemde çıkmış isimlerden farklı. Müziğiyle, imajıyla ve özellikle de karizmasıyla. Zaten onu bunun için seviyorum. Bence dünya starı olma yolunda ilerliyor ve o yolda başka kimse yok.”