info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fenerbahçe Doğuş Zalgiris Kaunas 76-67

Üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etmek isteyen temsilcimiz parkeden 76-67`lik skorla galip ayrıldı ve adını Euroleague`de peş peşe üçüncü kez finale yazdırmayı başardı.

THY Euroleague'de 2018 Final Four heyecanı Fenerbahçe Doğuş Zalgiris Kaunas maçı ile başladı. Üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etmek isteyen temsilcimiz parkeden 76-67'lik skorla galip ayrıldı ve adını Euroleague'de peş peşe üçüncü kez finale yazdırmayı başardı.

Fenerbahçe'nin finaldeki rakibi 22.00'de CSKA Moskova ile Real Madrid'i bir araya getiren karşılaşma ile belli oldu. CSKA'yı 93-82 yenen Real Madrid adını finale yazdırdı. THY Euroleague’de Final Four mücadelesi başladı. Son şampiyon Fenerbahçe Doğuş, yarı finalde sezonun sürpriz ekiplerinden Zalgiris Kaunas’ı 76-67’lik skorla mağlup etti ve adını peş peşe üçüncü kez bir numaralı kupada finale yazdırdı. CSKA Moskova’yı 92-83 yenen Real Madrid, Fenerbahçe Doğuş’un finaldeki rakibi oldu.

Üst üste dördüncü kez Final Four’da yer alan Fenerbahçe, karşılaşmayı baştan sona üstün götürürken Bobby Dixon özellikle Zalgiris’in farkı kapattığı üçüncü çeyreğin sonu ve son çeyreğin başında maça damga vurdu. Dixon, 19 sayıyla yıldızlaşırken, savunma katkısının yanında hücumda da etkileyici bir performans sergileyerek 16 sayı kaydeden Gigi Datome de galibiyetin mimarlarından biri oldu.

Dixon performansıyla maçın MVP’si (en değerli oyuncusu) seçildi. Fenerbahçe Doğuş’un tecrübeli başantrenörü Zeljko Obradovic, Euroleague’de 12. kez finale çıkma mutluğu yaşadı. Euroleague’in en başarılı başantrenörü olan Obradovic, 17. kez yer aldığı Final Four’da takımını bir kez daha finale taşımayı başardı.

Daha önce Panathinaikos’u 6, Real Madrid, Badalona ve Partizan’ı birer kez finale çıkartan Obradovic, Fenerbahçe’yi ise 3. kez son iki takım arasınataşıdı. Obradovic, daha önce 11 kez yer aldığı finalde 9 defa kupayı kazanma başarısı gösterdi.

Avrupa Ligi’nin en fazla şampiyon olan başantrenörü unvanını elinde bulunduran Obradovic, 10. kupa sevincini yine sarı-lacivertlilerle yaşamak için ter dökecek. Belgrad'da oynanan Fenerbahçe Doğuş Zalgiris Kaunas Euroleague Final Four maçının son dakikalarına İzmir Marşı ve 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganı ile inledi. Hep bir ağızdan İzmir Marşı'nı söyleyen Fenerbahçe taraftarı, takımlarının galibiyetini marş ile birlikte 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganı ile kutladı.

FENERBAHÇE DOĞUŞ – ZALGIRIS KAUNAS

Fenerbahçe Doğuş:

Brad Wanamaker (9), Marko Guduric, Nikola Kalinic (2), Ahmet Düverioğlu (4), Jan Vesely (8) / Bobby Dixon (19), Nicola Melli (4), Kostas Sloukas (14), James Nunnally, Gigi Datome (16), Jason Thompson

Başantrenör: Zeljko Obradovic

Zalgiris Kaunas: Kevin Pangos (16), Edgaras Ulanovas (7), Axel Toupane (6), Brandon Davies (12), Paulius Jankunas (4) / Antanas Kavaliauskas (5), Vasilije Micic (5), Aaron White (10), Beno Udrih (2), Arturas Milaknis

Başantrenör: Sarunas Jasikevicius

1. çeyrek: 19-13

Devre: 39-33

3. çeyrek: 54-50