info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fırsat Kaçtı

Euroleague’in şampiyonluk adaylarından birisi olan Barcelona, 20 sayı öne geçtikten sonra Galatasaray gerçeğiyle tanıştı. Temsilcimiz, taraftarının müthiş desteğiyle farkı 2 sayıya indirse de, taktik fauller sonunda salondan üzgün ayrıldı


Galatasaray, aradaki farkı eritmesine rağmen güçlü Barcelona’yı yıkamadı.

Galatasaray Medical Park, THY Euroleague D Grubu’nun yenilgisiz takımı Barcelona’ya 70-66 yenildi, 5. maçında 3. yenilgisini aldı.
Maça Songaila’nın basketiyle başlayan temsilcimiz, rakip kısaların boyalı alana yaptığı koşulara engel olamayınca üstünlüğü elinde tutamadı, konuk takım 5. dakikayı 9-5 önde geçti. Kenardan gelen Tutku ile Andric’in ikili oyunları 7. dakikada Galatasaray’ın 14-13 öne geçmesini sağlasa da, ilk periyot 19-19 tamamladı. İkinci çeyreğe çok iyi savunma yaparak başlayan ve 4 dakikada 11-0 seri yakalayan Barcelona soyunma odasına 44-29 üstün gitti.

İkinci yarıda Barça 20 sayılık üstünlüğü yakaladı: 36-56. Shumpert, Andriç ve Gordon ile 7-0 seri bulan temsilcimiz alan savunmasına dönerek rakibin boyalı alan hakimiyetini sonlandırdı. Ancak son dakikaya 16 sayı önde giren Barcelona, Ender’in üçlüğüne rağmen son çeyreği de 61-48 önde tamamladı.

Furkan’ın 4 sayısıyla farkı 9 sayıya indiren Aslan, alan savunmasına çok kötü yüzdeyle şut atan rakibine karşı arayı giderek azalttı. Rakibine 9 dakika içinde sadece 7 sayı attıran temsilcimiz, son 10 saniyeye girilirken Lakovic’in 2’de 1 faul isabetiyle skoru 66-68 yaptı. Huertas 9 saniye kala 2’de 2 ile farkı yeniden 4’e çıkardı ve salondan 70-66 galip ayrıldı.
 
İpekçi’de tarihi gün
THY Euroleague’deki ilk sezonunu geçiren Galatasaray Medical Park, Barcelona karşısında inanılmaz bir taraftar desteğiyle oynadı. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda 12 bin taraftarını arkasına alan temsilcimiz, muhteşem atmosferde rakibini ağırladı. Barcelona maçı için özel olarak hazırlanan pankartlar da salonu adeta bayram yerine çevirirken, temsilcimizin oyunda üstün olduğu dakikalarda destek müthiş bir hal aldı. Fark 20 sayıya çıkmışken de desteklerini kesmeyen sarı-kırmızılı taraftarlar, 4 sayıyla konuk takımın üstünlüğüyle biten karşılaşmanın ardından takımlarını soyunma odasına alkışlarla yolladı.