info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çare Pozitif Olmak

RIO 2016 Olimpiyat Oyunları tüm hızıyla devam ederken, 54 yaşındaki Arjantinli yelkenci Santiago Lange bir inanılmazı başardı

Bir yıl öncesine kadar akciğer kanserine karşı hayatta kalma mücadelesi veren 54 yaşındaki sporcu, Nacra 17 karışık çiftlerde birinci gelerek olimpiyatlardaki en yaşlı isim oldu.  Nacra 17 karışık kategorisinde partneri Cecilia Carranzo Saroli ile birlikte şampiyonluğa ulaşan ve altın madalyanın sahibi olan Santiago Lange’ın hikâyesi de oldukça dikkat çekici. Lange, bir yıl öncesine kadar akciğer kanserine karşı hayatta kalma mücadelesi veriyordu. Hastalık döneminde büyük acılar çeken ve ayakta kalabilmek için savaşan Santiago Lange, bu uğurda akciğerinin yarısını kaybetti. Tam 6 ay boyunca ailesinin verdiği destekle hayata tutunan Arjantinli yelkenci, kendini Rio’ya gitme hayaliyle ayakta tuttuğunu söyledi.

Lange, “Sanırım pozitif olmak kanserin en büyük çaresi. Geriye dönüp baktığımda zor ama güzel bir tecrübe edindim. Tedavim bana çok şey kattı. Hayata dair pek çok şey öğrendim. Yaşadıklarımla benimle aynı durumda olan insanlara umut olabilirim” ifadelerini kullandı. Partneriyle altın madalyaya ulaştığı an büyük bir sevinç yaşayan Lange’ı ilk tebrk eden isimler ise oğulları oldu. Babaları gibi yelkenci olan Yago ve Klaus, Santigao’yu tebrik etmek için suya atlayıp yelkenliye doğru yüzmeye başladı. Bu görüntüler müsabakayı canlı izleyen insanları da oldukça duygulandırdı. Babalarına sarılan oldukça duygusal anlar yaşayan oğullar günün bir diğer kahramanları oldular. Santiago Lange, 2004 Atina ve 2008 Pekin Olimpiyatları’nda üçüncü olarak bronz madalyanın sahibi olmuştu.