info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eurobasket 2011 e Neden Veda Ettik

12 Dev Adam, Litvanya’nın ev sahipliği yaptığı Eurobasket 2011’e ikinci turda veda ederek beklentilere cevap veremedi.

Dünya ikincisi apoleti bulunan 12 Dev Adam, olimpiyat vizesi hedefiyle çıktığı Eurobasket 2011’e ikinci turda veda etti. Portekiz ve Büyük Britanya’yı mağlup ettikten sonra sürpriz bir şekilde Polonya’ya boyun eğen ay yıldızlılar, ikinci tur şansını zora soktu. Ancak Büyük Britanya’nın Polonya’yı mağlup etmesiyle birlikte ikinci tura yükselen Türkiye, bu moralle son Avrupa şampiyonu İspanya’yı da yenerek ikinci tura 1 galibiyet taşıyarak çıktı.

Bu önemli galibiyetşle birlikte turnuvanın iddialı takımları arasına giren milliler, ikinci turda ilk sınavını Fransa karşısında verdi. Son çeyrekte muhteşem bir geri dönüş yapan ay yıldızlılar, maçı kazanma şansı yakalasa da Tony Parker’ı durduramayınca sahadan mağlup ayrıldı. İkinci tudaki ikinci rakip ise Nowitzki’li Almanya oldu. Güçlü rakibi karşısında bir ara farkı 12 sayıya kadar çıkaran ay yıldızlılar, bu maçın da sonunu getiremedi ve salondan yenilgi ile ayrıldı.

Dünya Şampiyonası yarı finalinde debvirdiğimiz Sırbistan ile kader maçımza çıktık. Çeyrek final vizesi almamız için önce Sırpları yenmemiz daha sonra da Litvanya’nın Almanya’yı mağlup etmesi gerekiyordu. Sırbistan maçına iyi başlayamasak da kısa süre içinde toparlandık ve çok düşük serbest atış yüzdesiyle oynamamıza rağmen karşılaşmayı son topa taşıdık. Ancak son topu Ersan İlyasova ile sayıya çeviremeyen ay yıldızlılar, salondan boynu bükük ayrıldı ve turnuvaya erken veda etti.

ORHUN ENE: HEDEFİMİZİ GERÇEKLEŞTİREMEDİK
Her şeyden önce üzgünüz. Dünya ikincisi olarak geldiğimiz Avrupa Şampiyonası'nda olimpiyatlara katılma hakkını elde etmek, hiç değilse ilk 6'ya girip, olimpiyat elemesi oynamak istiyorduk. Hedefimizi gerçekleştiremedik. Geçen seneki dünya ikinciliğinden sonra  bizi çok destekleyen Türkiye'deki basketbolseverlerden özür diliyoruz. Daha iyi bir tablo ortaya koymamız gerekiyordu. İnsanların ne kadar büyük bir beklenti içinde olduğunu biliyorum.  Bizden bekleneni veremedik. Çok üzgünüz, bunun muhasebesini herkes daha sonra yapacaktır.

HARUN ERDENAY: ÇEYREK FİNALİ DAHA ÖNCEKİ MAÇLARDA KAYBETTİK
Turnuvanın son gününe bazı şeyleri bırakınca bu şekilde şans da yardım etmiyor bazen. Biz çeyrek finale kalamadık, ama bunu da daha önceki maçlarda kaybettik. Gerçi bugün şansımız vardı, ama sonuçta bugün iyi top oynadık. Diğer maçlara göre daha istekli oynadık. Fakat bu basketbol. Sırbistan da geçtiğimiz yarı final oynadığımız bir takım. Son hücumda Ersan İlyasova’nın şutu girmedi ve çeyrek final şansını kaybettik. Kötü kapattık turnuvayı. Burada oynadığımız Almanya ve Fransa maçlarına yanıyoruz açıkçası. O maçları maalesef bu tempoda oynayamadık. Bugün oyuncularımız çok istediler kazanmayı, ama son topa geldi maç ve o da olmadı.

İBRAHİM KUTLUAY: SON TOPLARI ORGANİZE KULLANAMIYORUZ
Son topu maçı ve turnuvayı çok kötü geçiren Ersan İlyasova ile kullanmamız büyük bir hataydı. Ancak o pozisyonda diğer sorumluluk alması gereken isimler toptan kaçınca top biraz da mecburen Ersan’ın elinde kaldı. O da kendine has olan atışını kullandı, fakat kaçırdı. Son topları organize kullanmıyoruz, sorun bu. Bu seviyede 1 sayının bile çok önemi var. Biz maalesef her turnuvada son topu kaptırdık, hakem yüzünden kaçırdık bahanelerinin arkasına sığınıyoruz. Biz iyi bir takım olsak. Son topa, son top gibi değer vererek kullanırız. Ancak biz gelişi güzel oynuyoruz maalesef.

MURAT DİDİN: ORGANİZASYONLARI DAHA DERLİ TOPLU YAPMALIYIZ
Fransa, Almanya ve Polonya maçlarını da bu şekilde kaybettik. Demek ki bizim kapasitemiz buraları aşmaya çok müsait. Ama organizasyonları biraz daha derli toplu yapmamız gerekiyor. Biz iyi bir takımız, buralara kadar gelebiliyoruz. Ancak serbets atışlar gibi noktalara dikkat etmeliyiz. Bir de o seçim anlarında daha seçici davranamamak son toplarda çok belimizi büktü. Bütün bahsettiğimiz maçları da son 1-2 top ile kaybettik. İşin özünde biz kötü takım değiliz. Ama çok daha iyi derlenip toparlanma, fualleri iyi kullanma şansımız varken bunları maalesef kullanamadık.