info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi`ne Veda Etti

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında Ukrayna`nın Dinamo Kiev takımını konuk etti.

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu rövanş maçında sahasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev ekibiyle karşı karşıya geldi. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde oynanan mücadeleyi Kiev 2-1 kazandı. İtalyan hakem Massimiliano Irrati'nin yönettiği karşılaşmada Ukrayna ekibine galibiyeti getiren golleri 57. dakikada Vitaly Buyalsky ile 114. dakikada Karavaev attı. Fenerbahçe'nin tek golünü ise 89. dakikada Szalai kaydetti. Temsilcimiz 70. dakikada Enner Valencia ile bir de penaltı vuruşundan faydalanamadı. Ayrıca İsmail Yüksek, 53. dakikada kırmızı kart gördü.

Bu sonucun ardından temsilcimiz Şampiyonlar Ligi defterini kapattı. Sarı-lacivertliler, yoluna UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu'ndan devam edecek. Temsilcimiz Avrupa Ligi'nde Çekya temsilcisi Slovacko ile kozlarını paylaşacak. Fenerbahçe Slovacko ile ilk maçı 4 Ağustos'ta evinde oynayacak. 11 Ağustos'ta ise sarı-lacivertliler Uherské Hradiste'de mücadele verecek.

İlk maça kıyasla 11'de tek değişikliği Serdar Aziz'in yerine Tisserand'ı oynatarak yapan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, bu maçta yeni transferlerden Joshua King ve Arao'yu ilk maçta olduğu gibi başlangıç kadrosunda sahaya sürdü. Kalede Altay Bayındır'ı görevlendiren sarı-lacivertlilerin teknik patronu, savunma hattında Osayi Samuel, Tisserand, Szalai ve Ferdi'ye şans verdi. Willian Arao, İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek ve Rossi orta alanda görev yaparken ileri uçta ise King ve Enner Valencia 11'de görev aldı. Fenerbahçe'de Ertuğrul Çetin, Pelkas, Lincoln Henrique, Serdar Dursun, Bruma, Muhammed Gümüşkaya, Arda Güler, Miha Zajc, Miguel Crespo, Novak, Burak Kapacak ve Emre Mor, yedekler arasındaydı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, yeni transferlerden 3 ismi yedek soyundurdu. Portekizli çalıştırıcı, Willian Arao ve Joshua King'i 11'de oynatırken, Lincoln Henrique, Bruma ve Emre Mor'u tıpkı ilk maçtaki gibi yedek oturttu.

Kadıköy'de Ukraynalı rakibi karşısında Fenerbahçe, iki oyuncusundan yararlanamadı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Serdar Aziz ile Mert Hakan Yandaş, Dinamo Kiev'e karşı kadroda yer alamadı.

Öte yandan Dinamo Kiev Teknik Direktörü Mircea Lucescu, rövanş maçında değişikliğe gitmedi. Eşleşmenin ilk maçındaki kadroyu bozmayan Rumen teknik adam, aynı 11'i sahaya sürdü.

Parçalı bulutlu, 29 derece bir havanın olduğu maç akşamında Fenerbahçe taraftarları takımına olan desteğini sürdürdü. Maçtan saatler öncesinde stat civarında toplanan sarı-lacivertli taraftarlar, marş ve tezahüratlarla karşılaşmayı bekledi. Ayrıca tribünlerin tamamını dolduran Fenerbahçeli taraftarlar, ısınma sırasında tek tek oyunculara destek oldu. 

Karşılaşma 2-1 Dinamo Kiev’in üstünlüğüylşe sona erdi ve Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’ne veda etti. Sarı-lacivertliler yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.