info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Formula 1 İstanbul Yarışında Yağmur Etkisi

Formula 1 Türkiye Grand Prix`sinin sıralama turlarına yağmur damga vurdu.

Etkisini arttıran yağış nedeniyle pistte kırmızı bayraklar sallanırken, seansa 45 dakika ara verildi. Yağmurun dinmesinden sonra sıralama turlarına devam ediliyor. FIA, sıralama turları bitene kadar yağış beklemediğini paylaştı.

9 yıl aradan sonra İstanbul’a gelen Formula 1’de sezonun 14. yarışının sıralama turları devam ediyor. Güne 3. antrenman seansıyla başlayan pilotlar, ıslak ve kaygan pistte hız yapmak ve araçları kontrol etmekte epey zorlandı.

Saatler 15.00’i gösterdiğinde ise sıralama turları başladı. Yağmur lastiklerini kullanan pilotlar, ısınmayan ve kaygan pistte yağmur şiddetini arttırdı. Yağmurun şiddeti artınca ilk seansın bitimine 6 dakika 56 saniye kala kırmızı bayraklar sallandı ve FIA seansa ara verdi.

Saatler 15.55’i gösterdiğinde güvenlik aracının bir tur attığı pistte yağmur suları da tamamen temizlendikten sonra sıralama turu yeniden başladı. FIA, sıralama turları bitene kadar yağmur beklemediğinin bilgisini paylaştı.

45 dakikalık aranın ardından başlayan turlarda Haas pilotu Romain Grosjean ile Williams pilotu Nicholas Latifi arabanın kontrolünü kaybederek çakıl havuzuna gömüldü ve sıralama turlarına ilk seansta veda etmiş oldu.