info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Galatasaray Akhisar Belediyespor Deplasmanında

Galatasaray Akhisar Belediyespor Deplasmanında

Galatasaray deplasmanda Akhisar Belediyespor'a konuk oluyor. Zorlu mücadele öncesi Süper Lig'de liderlik yarışı oldukça kızıştı. Son haftalara girilirken Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kıyasıya bir yarış içerisine girdi.
 
Galatasaray son dokuz şampiyonluğunun yedisinde son altı haftaya lider girmişti; ancak 2005/06 ve 2007/08 sezonlarında son altı haftaya ikinci girip şampiyon oldu.  Süper Lig'de son dokuz sezonun dördünde, son altı haftaya ikinci sırada giren takım şampiyon oldu. İki takım Süper Lig'de altıncı kez karşılaşacak. Önceki maçların dördünü Galatasaray kazanırken, Akhisar bir kez galip geldi.  Akhisar ve Galatasaray arasındaki beş lig maçının dördünde karşılıklı gol atıldı. Akhisar, Galatasaray'a karşı hiçbir maçta kalesini gole kapatamadı ve toplam 14 gol yedi (ortalama 2,8).
 
Ligin ilk yarısındaki 2-1'lik galibiyet, Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray teknik direktörü olarak çıktığı ilk lig karşılaşmasıydı. Hamzaoğlu, 2010-2014 arasında Akhisar'ı çalıştırmış ve Ege ekibini tarihinde ilk kez Süper Lig'e çıkartmıştı. İki takımın arasındaki ilk dört lig maçında da Akhisar'ın başında Hamzaoğlu bulunuyordu.
Akhisar, ligdeki son sekiz maçında üst üste iki maçta aynı sonucu almadı (3G 2B 3M). Akigolar en son Konyaspor'a 2-1 mağlup olmuştu. Akhisar bu sezon evinde sadece iki mağlubiyet aldı (5G 7B). Ligde evinde daha az yenilen sadece dört takım var (Galatasaray, Fenerbahçe, Başakşehir ve Trabzonspor; birer mağlubiyet).Galatasaray, deplasmanda oynadığı son üç maçın ikisini kaybetti. Ancak halen dış sahada en fazla puan toplayan ikinci takım Galatasaray (28; Beşiktaş 33 puan). Galatasaray, Gaziantepspor'u 1-0 yendiği maçta, ligde 10 hafta aradan sonra ilk defa kalesini gole kapattı.
 
Ricardo Vaz Te, Süper Lig'de ilk maçına çıktığı 14 Şubat'tan bu yana Akhisar'ın attığı 15 golün dokuzuna doğrudan katkı yaptı (beş gol, dört asist).  Burak Yılmaz, Akhisar'a karşı oynadığı beş maçta toplam altı gol kaydetti. Burak'ın Akhisar'a gol atamadığı tek maç, aynı zamanda Galatasaray'ın Akhisar karşısında aldığı tek yenilgi olmuştu (Ekim 2013, 2-1).
 
Galatasaray'ın Nisan ayı başından beri ligde attığı altı golün yalnızca biri forvet oyuncularından geldi (Umut Bulut, Karabükspor maçı). Burak Yılmaz da sezon başından bu yana ilk defa bir ayı (Nisan) gol atamadan geçirdi. Selçuk İnan, ligin ikinci yarısında oynadığı 11 maçta üç gol, dört asistlik katkı yaptı. Selçuk, sezonun ilk yarısındaki 16 maçta üç asist yapabilmişti.