info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Göztepe:1 - Fenerbahçe:1

Deplasmanda Göztepe ile karşılaşan Fenerbahçe, çok kötü bir performans sergilediği maçtan beraberlikle ayrıldı.

Süper Lig’in 14. haftasında Göztepe, sahasında Fenerbahçe’yi konuk etti. Gürsel Aksel Stadı’nda 632 gün sonra tam kapasite oynanan karşılaşma Jahovic ve Serdar Dursun’un karşılıklı golleriyle 1-1 sona erdi. Göztepe’de Halil Akbunar’ın 47. dakikadaki vuruşunda top direkten dönerken, Fenerbahçe’de Filip Novak 88. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Karşılaşmada oldukça kötü bir görüntü sergileyen Fenerbahçe, bir puanı kurtaran takım olurken, yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Göztepe galibiyeti kaçıran taraf oldu. Fenerbahçe futbolu, Göztepe ise galibiyeti kaçırması nedeniyle kritik karşılaşmadan hayal kırıklığı ile ayrıldı. Lider Trabzonspor’un kazandığı haftada oyun olarak sınıfta kalan İzmir deplasmanından beraberlikle dönen Fenerbahçe, puanını 24 yaparken, zirvenin 12 puan gerisine düştü. Düşme hattından kurtulamayan Göztepe’nin puanı ise 11 oldu.

Göztepe Mesut Özil’in hatası sonrası Jahovic’in attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamlarken, Fenerbahçe ikinci yarının başında Serdar Dursun’un kafa vuruşuyla beraberliği yakaladı. Göztepe atakları ile geçen kalan dakikalarda Fenerbahçe, rakip kaleye gitmekte sıkıntı yaşadı. Fenerbahçe oldukça zorlandığı kritik 90 dakikayı ikisi isabetli sadece 4 şutla tamamladı. Rakip kaleye ikisinde isabet bulduğu 12 şut gönderen Göztepe’de Halil Akbunar’ın bir vuruşunda ise top direkten geri geldi.

İlk yarısı tempo açısında düşük geçen karşılaşmada Fenerbahçe, rakip kaleye sadece tek şut gönderebildi. Bu şutta da kaleyi bulamayan Fenerbahçe, Süper Lig’de bu sezon en etkisiz kaldığı ilk yarıyı geride bıraktı. Göztepe ise zaman önde baskı yaptığı, zaman zaman da takım halinde topun arkasına geçtiği ilk yarıda hızlı hücumlarla etkili oldu. Fenerbahçe kalesine ilk 45 dakikada 7 şut çeken, bu şutlardan ikisinde isabet yakalayan ev sahibi ekip, skor avantajını eline geçirmeyi başardı. MESUT ÖZİL’İN BÜYÜK HATASI GOL GETİRDİ Göztepe, karşılaşmadaki ilk golü Mesut Özil’in yaptığı büyük hata sonrası buldu. Mesut Özil’in Kim Min-Jae’ye vermek istediği pas kısa düşünce araya Adis Jahovic girdi. Topla birlikte hızla ceza sahasına giren Jahovic, sağ çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla 40. dakikada meşin yuvarlağı Berke Özer’in yanından ağlarla buluşturdu. Orta sahasının oyuna etki edemediği ilk yarıda Fenerbahçe, Göztepe karşısında pozisyon bulmayı başaramadı. Fenerbahçe’nin hücumda oldukça etkisiz kaldığı ilk yarıda Göztepe, soyunma odasına 1-0 önde girmeyi başardı.

Karşılaşmanın ikinci yarısı ise oldukça tempolu başladı. İki kalede üç dakikada bulunan pozisyonlarda önce top direkten döndü, sonra da gol geldi. İlk tehlikeli atakları Göztepe gerçekleştirdi. Adis Jahovic’in pasıyla ceza alanında topla buluşan Halil Akbunar’ın, penaltı noktası yakınından gelişine yaptığı vuruşta meşin yuvarlak sağ kale direğinden geri geldi. Fenerbahçe, kaleye isabet sağladığı ilk şutta golü buldu. İrfan Can Kahveci’nin ceza alanında sağdan içeri gönderdiği ortasına iyi yükselen Serdar Dursun, altıpas önünden gelişine yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı İrfan Can Eğribayat’ın yanından ağlarla buluşturmayı başardı.

İlk yarının aksine ikinci yarıda yüksek tempoda başlayan karşılaşmada Göztepe, Fenerbahçe’den daha iyi bir görüntü sergiledi. Hücuma çıkmakta zorlanan Fenerbahçe karşısında galibiyete yakın görünen taraf olan Göztepe, ikinci yarıda da galibiyete yakın taraf olarak göze çarptı. Fenerbahçe beraberlik golünün ardından birkaç atak girişiminde bulunsa da, 55. dakikadan sonra yine ilk yarıdaki kimliğine büründü. Final paslarında hata yapan, rakip ceza sahasına girmekte zorlanan, basit top kayıpları ile oynayan Fenerbahçe, rakip savunmayı zorlamayı başaramadı. Göztepe ise yediği golün şokunu atlattıktan sonra Fenerbahçe kalesinde tehlikeli ataklar geliştirmeye başladı. Ancak yakaladığı fırsatları değerlendiremeyen Göztepe, bir puana razı olan taraf oldu. Fenerbahçe ise sezonun en kötü performanslarından birini sergilediği maçta bir puanı kurtaran ekip oldu