info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Son Kartal Jose Sosa

Beşiktaş transferin bitimine bir gün kala Arjantinli futbolcuyu getirdi.

Metalist Kharkiv’in yıldız futbolcusu için günlerdir büyük çaba harcayan Kartal, 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transferi bitirdi. 4 yıllık sözleşme imzalanacak olan futbolcu, ilk yıl 1.5 milyon euro alacak, bu para her yıl 50 bin euro artacak.
 
Beşiktaş, transferin bitimine saatler kala, Jose Sosa ile dört yıllık mukavele imzaladı. Günlerdir yapılan pazarlıkta Metalist Kharkiv ile uzlaşma sağlayamayan Kartal, Ukrayna takımını 4 milyon euro bonservis bedeline ikna etti ve işi bitirdi. Siyah - beyazlı yönetim, Sosa’ya ise ilk yıl 1.5 milyon euro, ikinci sezon 1 milyon 550 bin euro, üçüncü sene 1 milyon 600 bin euro ve son döneminde ise 1 milyon 650 bin euro para ödeyecek.
 
Sosa dışında Fulham’da oynayan Ruiz ve Newcastle United’ta forma giyen Hatem Ben Arfa ile de ilgilenen Beşiktaş Yönetimi, Teknik Direktör Slaven Bilic’in Arjantinli futbolcuyu tercih etmesi nedeniyle Sosa’ya dört yıllık imza attırdı. Daha önce bu oyuncu için Beşiktaş’tan astronomik bir bonservis bedeli isteyen Metalist Kharkiv Yönetimi, Sosa’nın Beşiktaş’a gitmeyi çok istemesi nedeniyle, bonservis bedelini düşürmek zorunda kaldı.
 
Linnes başka bahara!
 
Sosa dışında Molde’de forma giyen Linnes’i almak isteyen Beşiktaş Yönetimi, Norveç kulübünün bu oyuncuyu satmak istememesi nedeniyle, bu transferi devre arasına bırakmaya hazırlanıyor. Futbol Şubesi Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin son dakikaya kadar takip ettiği bu transferin, Molde takımının şampiyonluğu garantilememiş olması nedeniyle gerçekleşemediği ortaya çıktı.
 
Linnes transferinin bitirilememesi halinde Norveçli futbolcu için Molde kulübüyle ön protokol imzalayacak olan Beşiktaş Yönetimi, en kötü ihtimalle bu oyuncuyu devre arasında kadrosuna katacak.
 
Sosa’nın dışarı çıkışı gecikti
 
Kartal’ın yeni transferi Sosa, dün akşam saatlerinde Atatürk Sabiha Gökçen Havaalanı’na geldi. Uçak, 19.30’da ineceği belirtilmesine rağmen, Arjantinli oyuncu ancak 21.00’de havalimanından ayrılabildi. Bu arada Acıbadem Sporcu Sağlığı Merkezi’nden yapılan açıklamada, Sosa’nın bugün saat 09.00’da sağlık kontrolünden geçeceği açıklandı. Beşiktaş, testlerin ardından oyuncuyla sözleşme imzalayacak.
 
Borsa’ya bildirildi
 
Beşiktaş, Sosa’nın transferi için görüşmelere başlandığını borsaya bildirdi. Açıklamada, “FC Metalist kulübü oyuncusu Jose Ernesto Sosa’nın şirketimiz profesyonel futbol takımına transferi ile ilgili olarak kulübü ve kendisi ile görüşmelere başlanmıştır” denildi.