info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağspor`un Yeni Patronu Ekrem Daşdan Oldu

Tekirdağspor başkanı Mülahim Kuru, yaklaşık 20 gün önce bir basın toplantısı düzenleyerek yorulduğunu, Tekirdağspor başkanlığını bırakarak olağanüstü kongreye gideceğini söylemişti.

Bu sözünü yerine getiren Mülahim başkan, bayrağı 100. Yıl altyapı tesislerini de başarıyla geliştiren iş insanı Ekrem Daşdan’a devretti.

MÜLAHİM KURU’DAN İLKLERLE YARIM VEDA

2019-2022 tarihleri arasında kulübe maddi ve sportif anlamda büyük katkıları olan Mülahim Kuru, giderayak maddi alacaklarını kulübe hibe etmesinin yanı sıra, borçlu devraldığı kulübün devir tesliminde kalan 800.000 TL. Borcunu da kendisinin ödeyeceğini taahhüt etti. Yeni başkan Ekrem Daşdan’ın, “Mülahim başkanımızdan ricamız, ,Hentbol takımımızı yönetmesidir. Kabul etmesi bizleri ziyadesiyle memnun eder” Demesinin ardından, Hentbol kulübünü kendisinin yönetmesi teklifini de reddetmeyerek birlik ve dayanışma örneği sergilediler. Bu şehir bizim, bu takım bizim” sloganıyla takıma herkesin sahip çıkmasını söyleyen Mülahim Başkan, Tekirdağspor kulübü başkanlığına veda ederken, kulübün bir parçası olma teklifine hayır demedi ve yoluna Hentbol takımı ile devam edecek.

EKREM DAŞDAN; “HEDEFİMİZ ÖNCE 3. LİG SONRA SÜPER LİGE KADAR SÜRECEK Göreve gelir gelmez hedeflerini yüksek tutan Ekrem Başkan, bu takımın birlik ve beraberlik içinde olduktan sonra süper lige yükselmesinin önünde bir engel olmadığını söyledi. Hedefleri yüksek tutmanın başarının birinci şartı olduğunu vurgulayan Ekrem Başkan; “bu sadece bir kulüp olmaktan ibaret değildir. Bu kulüp Tekirdağ halkının kulübüdür. Bu başarıların elde edilebilmesi için birlik, beraberlik ve dayanışma içinde yürütülmesi gerekir. Bu nedenle, kulüp personelinden Tekirdağ halkına, belediye başkanlarından iş insanlarına, siyasilerden STK temsilcilerine kadar tek vücut olunarak başarılacak bir hedeftir.

TEKİRDAĞSPOR MADDİYATTAN ÖTE BİR GÖNÜL İŞİDİR. YÜREĞİNDE TEKİRDAĞSPOR SEVDASINI TAŞIMIYORSAN, BU ŞEHRİN SEVDASINI EKSİK YAŞIYORSUN DEMEKTİR. Bizler bu göreve bu şehre olan sevdamızla, bu takıma olan sevdamızla talip olduk. Fakat şu unutulmasın ki, Tekirdağsporun sahibi başkan veya yönetim değil, tüm Tekirdağ olmalıdır. Bizleri bu göreve layık gören ve desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ederim” Dedi.

Tekirdağspora hem maddi hem de manevi anlamda desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel de, önceden olduğu gibi Tekirdağspora her zaman destek olacaklarını dile getirdi ve bunu da her mahalleye yaptıkları ve halen yapmakta oldukları tesislerin yanı sıra, Tekirdağspor için yapımı devam eden sosyal tesislerle gösterdiklerini belirtti. Tekirdağspor’ un sadece Süleymanpaşa değil tüm ilçelerin ve Büyükşehirin takımı olduğunu ifade eden Yüksel, tüm belediyelerin Süleymanpaşa belediyesi gibi takımına sahip çıkması gerektiğini söyledi. Tek liste olarak seçime giren Ekrem Daşdan Tekirdağsporun yeni başkanı olurken, il gençlik ve spor müdürü Ahmet Üzgün de Tekirdağ’ın takımı Tekirdağsporun kongresinde sporun ve sporcunun yanında olduğunu gösterdi ve kongrede bulundu.

Yeni ve eski başkanlar Ekrem Daşdan ve Mülahim Kuru’nun el ele takıma sahip çıkması güzel görüntülere sahne olurken, eski başkanlardan Salih Canikli de her zamanki gibi başkanları yalnız bırakmadı. Tek adayın olduğu açık oylama usulü seçimin sonunda, her iki başkan Süleymanpaşa belediye başkanıyla birlikte birlik-beraberlik pozu verdi ve kongre toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin