info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Karanlıklar Prensi

Singapur’da kazanan Sebastian Vettel, pilotlar klasmanında arayı açarak şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Gece yarışını Alonso ikinci, Raikkonen üçüncü sırada tamamladı

Formula 1’de sezonun 13. yarışı olan Singapur Grand Prix’sinde zafer Red Bull pilotu Sebastian Vettel’in oldu. Etabı önceki iki yılda önde bitiren Alman pilot bir kez daha galip gelerek, buradaki üst üste 3. zaferine ulaştı. Pilotlar klasmanının zirvesinde bulunan Vettel, sezonun bitimine 6 yarış kala rakipleri ile arasındaki farkı biraz daha açtı.
 
Singapur’da bir gün önceki sıralama turlarında Vettel, Nico Rosberg’i sadece 0.1 saniye farkla geride bırakarak pole pozisyonu hakkını elde etmişti. Dünkü startta ilk virajda Rosberg, rakibini geride bıraktı. Ne var ki bu üstünlüğü çok kısa sürdü. Fren zamanını iyi ayarlayamayan Mercedes pilotunun hatasını iyi değerlendiren Vettel kaybettiği liderliği hemen geri aldı.
 
İlk iki tur sonunda Rosberg ile 4 saniyelik farkı yaratan Vettel, 24. turda 10, 37. turda 12, 38. turda 16 saniyelik farklar yakaladı. Vettel mücadeleyi Ferrari pilotu Alonso’nun önünde birinci tamamladı. Yedinci sıradan başladığı yarışı ikinci bitiren Alonso gibi günün başarılı bir diğer ismi de 13. sıradan start alıp üçüncü olan ve kürsünün son basamağına çıkan Raikkonen oldu. 
 
 
Singapur klasiği
 
18. virajda Daniel Ricciardo’nun bariyerlere çarpmasıyla güvenlik aracı piste girdi. Sarı bayrakların sallandığı bölümde Vettel’in rakipleri ile arası bir nebze kapansa da Alman pilot liderliği kaybetmedi. Bu bölümde birçok araç pite girdi ve sert lastiklere geçti. Güvenlik aracının pitten çıktığı 30. turda sıralama Vettel, Rosberg, Webber, Hamilton, Alonso şeklinde oluştu. Singapur’da daha önceki 5 mücadelenin tamamında yarışa dahil olan güvenlik aracı böylece bu geleneğini sürdümüş oldu ve en çok güvenlik aracının girdiği pist unvanını sürdürdü. 
 
Markalar klasmanı
 
1. Red Bull    377
2. Ferrari    274
3. Mercedes    267
4. Lotus    206
5. McLaren    76
 
Pilotlar klasmanı
 
1. Vettel (Almanya)    247
2. Alonso (İspanya)    187
3. Hamilton (Britanya)    151
4. Raikkonen (Finlandiya)    149
5. Webber (Avustralya)    130