info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Tekirdağspor - Lüleburgazspor Maçının Seyircisiz Olmasına Tepki Var

Tekirdağsporun hafta sonu deplasmanda oynayacağı Lüleburgazspor maçına, Tekirdağspor taraftarlarının alınmaması kararı çıktı.

 

Tekirdağsporun hafta sonu deplasmanda oynayacağı Lüleburgazspor maçına, Tekirdağspor taraftarlarının alınmaması kararı çıktı. Kulübe tebliğ edilen kararda; 17.12.2012 tarihinde Lüleburgaz İlçe Spor Güvenlik Kurulu tarafından alınan 4 nolu kararla; stadyumda bulunan misafir takım tribünündeki eksiklikler; saha içiyle, dışında yaşanabilecek olumsuzluklar ve iki kulüp taraftarı arasında yaşanabilecek olaylar nedeniyle Tekirdağspor taraftarının stadyuma alınmaması kararı alınmıştır.
 
Kulübe tebliğ edilen karar aşağıda ki gibidir:
 
“ Kurul üyelerince belirtilen evraklar incelendiğinde, 23.12.2012 günü İlçemiz 8 Kasım Stadyumunda oynanacak olan Lüleburgazspor ile Tekirdağspor futbol kulüpleri arasındaki müsabaka esnasında gelecek olan misafir takım seyircilerinin stadyumda bulunan misafir takım tribünündeki eksiklikler nedeniyle mağdur olabileceği, yine stat içerisinde ve çevresindeki olumsuzluklar nedeni ile güvenlik önlemlerinin sekteye uğrayabileceği, Lüleburgazspor futbol kulübü yetkililerinin dile getirdiği, iki kulüp arasında daha önceden yaşanan taraftar olaylarının tekerrür edebileceği göz önünde bulundurularak, 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesin dair Kanunun 5. Maddesinin 2. Bendi gereği 23.12.2012 günü İlçemiz 8 Kasım Stadyumunda oynanacak olan Lüleburgazspor ile Tekirdağspor futbol kulüpleri arasındaki müsabakaya Tekirdağspor futbol kulübü seyircilerinin stadyuma alınmamasına, alınan kararın Tekirdağspor Futbol Kulübü yöneticilerine tebliğine;
 
Oy birliği ile karar verilmiştir.” 17.12.2012 Saat: 12.30
 
 
 
Konuyla İlgili bir açıklamada bulunan Taraftardan Sorumlu Üye Emin Benan Utku: “ Deplasman hakkı engellenmemeli. Üzülerek söylemek istiyorum tarafımıza tebliğ edilen karara göre hafta sonu oynayacağımız Lüleburgazspor müsabakasına taraftarımız; İlçe Spor Güvenlik Kurulu kararı doğrultusunda, stadyuma alınmıyor.gerekçe olarak zeminin bozuk ve taşlı olduğundan bahsediliyor.Öyle ise o taşlar futbolcularıma da atılmaz mı?Futbolcularımızın güvenliği de tehlikede değil mi?100 taraftarı korumak zor olamaz.Bu kararı kınıyoruz.
 
Geçmişte olduğu gibi bizlerde göreve geldiğimiz günden itibaren fair play ruhunu en üst seviyede yaşatmaya çalışan bir yönetim kurulu ve bizleri aynı düzeyde destekleyen taraftar kitlemiz bulunmakta. 21 . Yüzyılda ileri demokrasi yaşandığı söylenen bir ülkede komşu iki takımın birbirine gidememesi kadar üzücü ve düşündürücü bir uygulama olamaz. Yasaklar sorunları çözemeyeceği gibi, aksine bence daha da körüklemektedir.
 
İki kulüp arasında geçmişten gelen ezeli bir çekişmenin olduğu doğrudur ve bence futbolu güzelleştirende derbi mahiyetindeki bu rekabetlerdir. Galatasaraysız, Beşiktaşsız, Fenerbahçe olmayacağı gibi Lüleburgazsız, Tekirdağsız, Edirnesiz de bir lig düşünülemez. Fakat mücadele sahada kalmalıdır. Futbol sahada oynanan bir oyundur. Başka mecralarda oynamak kimseye bir şey kazandırmaz. Ezeli rekabet ayrı bir şey düşmanlık ayrı bir şeydir. Geçtiğimiz hafta lider Edirnespor Gençlik Kulübü’nü evimizde taraftarları ile ağırladık. Ne kimsenin burnu kanadı ne de tek bir küfür edildi. Ayrıca Lüleburgazsporla 10 seneyi aşkın bir süredir karşılaşmıyoruz. En son çok kritik bir maçta onlar şehrimize geldi ve olaysız bir şekilde döndüler.
 
Gönül isterdi ki bu konuları ve varsa geçmişteki kırgınlıkları yasaklarla değil karşılıklı görüşmeler ve uzlaşmalarla hal edelim. Trakya takımları birbirleri ile uğraşmak yerine dostluk içerisinde olmadıkça maalesef başarılı olma şansları yoktur. Şehir girişlerinde polis eskortları yerine çiçeklerle karşılamak ve karşılanmak istiyoruz ve biz Trakyalılara yakışan hareketler kanımca bunlardır.
 
Deplasman seyircisiz bir derbi maç tuzsuz yemek gibidir. Hele de bu maç Tekirdağspor Lüleburgazspor maçı ise bu konu tartışılmamalı. Keşke Trakya’nın bu iki güzide kulübünün müsabakası emniyet tedbirleri konuşularak değil maç sonrası ve öncesi nasıl bir futbol karnavalına dönüştürüleceği konuşulup tartışılsaydı. Çünkü zaten emniyet kuvvetlerimiz üzerlerine düşen bir görev olduğunda layıkıyla yapabilecek bilgi birikime fazlasıyla sahiptir. Umarım bu yasakçı zihniyet kendisini futbol adına dostluk ve güzelliklere bırakır.” açıklamasında bulundu.
Kaynak : Murat Ürtekin