info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Vettel, İstanbul u Sevmiyor

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix’sinde, üç gün sürecek olan büyük mücadele dün yapılan antrenman turları ile start aldı.

 İlk güne derecelerden çok yağmur ve Red Bull sürücüsü Sebastian Vettel’in kazası damga vurdu. Böylece İstanbul’da geçtiğimiz sezon takım arkadaşı Mark Webber ile çarpışarak yarış dışı kalan son şampiyon Vettel, bu yılki mücadeleye de kaza ile başladı.
İlk antrenman turlarında yağışlı hava ve ıslak zemin nedeniyle pilotlar zor anlar yaşarken, Alman sürücü, İstanbul Park’ın ünlü 8. virajında aracını pistte tutamadı ve bariyerlere çarptı. Aracının arka kısmı tamamen hasar gören Vettel, yara almazken antrenman turlarına devam edemedi. Arabası yetiştirilemeyen genç pilot 2. seansa da katılmadı.
İstanbul Park’ta yapılan ilk antrenman turlarında Ferrari pilotu Fernando Alonso en iyi zamana imza atarken, 2. turda Vodafone McLaren Mercedes’in İngiliz pilotu Jenson Button fırtına gibi esti. Button, 1.26.456’lık derecesiyle ilk sırayı elde ederken, Mercedes GP’nin Alman pilotu Nico Rosberg ikinci, Button’ın takım arkadaşı Lewis Hamilton ise üçüncü oldu.
Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix’sinde bugün 11.00’de pilotlar yarın yapılacak yarışa ilk sırada başlamak için mücadele edecek. Dev mücadele TRT 3’ten canlı olarak ekrana gelecek.

İSTANBUL PARK
PİLOTLAR
Vettel (Red Bull) 68
Hamilton (Mc Laren) 47
Button (Mc Laren) 38
Webber (Red Bull) 37
Alonso (Renault) 26
Massa (Ferrari) 24

MARKALAR
Red Bull: 105 puan
McLaren: 85 puan
Ferrari: 50 puan
Renault: 32 puan
Mercedes GP 16 puan
Sauber 7 puan