info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Anadolu Ateşi

İki Türk ekibinin Turkish Airlines Euroleague 2. turundaki mücadelesinde ilk periyotta müthiş bir yüzde ile şut atan Anadolu Efes, yakaladığı skor avantajını son çeyreğe kadar elinden bırakmadı, Galatasaray Medical Park’ı 6 sayı farkla devirip, TOP 16’ya galibiyetle başladı

Turkish Airlines Euroleague’deki Türk derbisinde Galatasaray Medical Park’ı 68-62 yenen Anadolu Efes galibiyete ulaştı, TOP 16 E Grubu’na iyi bir başlangıç yaptı.

Maça Galatasaray 6-0’lık seri ile başlarken, Efes, rakibine Savanovic’in art arda attığı üçlüklerle yanıt verdi, 4. dakikada 9-8 ile öne geçerken, Kerem’in organizasyonlardaki becerisi lacivert-beyazlılar’ın kolay şutlar bulmasını sağladı, ribauntlarda da üstünlük kuran Efes, Kinsey’in basketiyle 12 sayılık farka ulaştığı ilk periyodu 29-19 önde kapadı.

İkinci çeyrekte boyalı alanda Andric’i kullanmaya başlayan Galatasaray, rakibinin şut yüzdesinin düşmesini de iyi değerlendirerek farkı azaltmaya başladı, 14. dakikada Lakovic ile skoru 33-30 yaptı. Ancak Efes, Barac ile farkın daha fazla kapanmasına izin vermedi, 16. dakikayı 35-30 önde geçti. Oyunun tıkandığı anda Cenk Akyol ile çok kritik 5 sayı bulan Efes, farkı yeniden çift hanelere taşıdı, ilk yarıyı da 45-34 önde kapadı.
İkinci yarıya Galatasaray çok sert savunma yaparak başladı ve özellikle rakibi boyalı alana sokmamaya çalıştı. Hücumda da Göksenin ile arka arkaya 2 üçlük bulan ve rakibin top kayıplarını da Lucas ile değerlendiren sarı-kırmızılı ekip, 25. dakikada 50-48 ile farkı 2 sayıya indirdi. Ancak savunmasını hemen sertleştiren ve Vujacic-Barac ikilisinin sayılarıyla 8-0’lık seri bulan Efes, son periyoda da 60-52 galip girdi.
İki takımın da hücumda düşük yüzle ile başladığı son çeyrekte, 34. dakika 62-53 geçilirken, Batista ve Kinsey ile suskunluğunu bozup, 36. dakikada 66-55 öne geçen Efes, Andriç’in sayılarıyla farkın yeniden azalmasına engel olamasa da, salondan 68-62 galip ayrılmayı başardı.

Lafayette var Savovic yok
TOP 16 maçları öncesinde kadrosuna takviye yapan iki takımdan Efes, yeni transferi Lafayette’i Galatasaray karşısında kullanırken, sarı-kırmızılılar’ın yeni ismi Savovic, rahatsızlığı nedeniyle kadroya alınmadı.  Tutku’nun ise hepatit olduğu ve en az üç hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi.

Taraftarlar birlikte izledi
İki Türk takımının Avrupa’daki buluşmasında tribünlerde de renkli görüntüler vardı. Deplasmanda mücadele eden Galatasaray için ayrılan 1000 kişilik bölüm tamamen dolarken, diğer tribünlerde de sarı-kırmızılı seyircilerin bulunması gözlerden kaçmadı. Galatasaray ve Efes taraftarları salonun büyük kısmında maçı birlikte takip etti, ancak sarı-kırmızı renklerin ağırlıkta olması da dikkatleri çekti.